Presentació del llibre Genealogies comunitàriesGenealogies comunitàries, el tercer i últim volum de la sèrie Dimensions XX, aglutina textos d’assaig d’autories múltiples i afins que donen peu a un corpus de fitxes d’ensenyament-aprenentatge de metodologies del descobrir, de creació artística, cap a l’art social i la sostenibilitat. 

Editat per Eulàlia Grau Costa i Joan Miquel Porquer Rigo, docents a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, la publicació proposa establir nexes de treball creatiu que, des de la individualitat, permetin encetar dinamitzacions i projectes de canvi en el vostre entorn proper –la vostra escola, el vostre carrer, el vostre barri, la vostra localitat–. 

Inclou textos de: Aina Crespí Roig, Aitor Climent Barba, Alícia Vogel, Andrés Ortega Cruz, Ángela Balaguer, Ascensión García García i Eva Santos Sánchez-Guzmán, Bernat Organista Roa, Clara Daroca Musté, Espacios Intermedios, Ester Casacuberta Serrano, Eulàlia Grau Costa, Irene Cases Rodrigo, Isabel Ruíz Pujadas, Joan Miquel Porquer Rigo, Laia Moretó Alvarado, Lucía Loren, Lucido Petrillo, Manuel Fontiveros Sánchez, María Dolores Callejón Chinchilla i Rocío Arregui Pradas, Nuria López Pérez i Noemí Real Quesada, Ona Joana Trepat Rubirola, Pablo Romero, Rafael Romero Pineda, Sara Ponsarnal, Tónia Coll i Valentina Ferrari.

El llibre ha estat publicat, en versió catalana i en versió castellana, per Edicions Saragossa i el Grup d’Innovació Docent ATESI (Art, Territori, Estratègia docent, Sostenibilidad i Intervenció social – GINDO-UB/162). Podeu accedir-ne a una mostra a través del següent enllaç [Link].


Pròximes presentacions:
(a càrrec de les persones editores i autores)

Dijous, 8 de març (Dia Internacional de les Dones), 18:00 hores: Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa (Carrer de Salmerón, 25. 08222, Terrassa). En el context de l’exposició «Genealogies. Identitats tèxtils» [Link] i de la jornada d’accions d’art col·laboratiu i reivindicatiu «Rastres en blau matalàssss» [Link].

Diumenge, 18 de març, 12:00 hores: Museu Enric Monjo de Vilassar de Mar (Camí Ral, 30. 08340 Vilassar de Mar). En el context de l’exposició «Genealogies. Mutables-mudables» [Link].