CONVOCATÒRIA OBERTA PER A DOS ARTISTES, UN/a LOCAL I UN/a INTERNACIONAL

Jiwar obre la convocatòria per a la selecció de dos projectes que responguin a la temàtica de l’edició 2017.

Data final convocatòria: 20 de juliol 2017 a les 0.00h BCN

Veredicte: 25 de juliol de 2017

Obert a artistes de totes disciplines

Residència del 5 d’octubre al 14 de novembre de 2017

Enviar candidatura en ANGLÈS, FRANCÈS, CATALÀ O CASTELLÀ a jiwar@jiwarbarcelona.com

 • Un/a artista local (persona que no necessiti espai de residència, que conegui la realitat local i nacional, de qualsevol nacionalitat).
 • Un/a artista internacional de qualsevol nacionalitat.

                                 
Construint veïnatges s’ha consolidat com un projecte des del qual es reflexiona creativament sobre el què som i qui som en l’espai compartit de la ciutat. Una vegada més, pensem que el pensament crític explicat des de la narrativa dels i les creadores aporta elements difícilment accessibles des de la militància o el discurs merament polític.
Construint veïnatges_5 vol incidir en el tema de les fronteres a la mobilitat, entesa aquesta com a problemàtica del món contemporani. La convocatòria d’enguany pertén indagar sobre els canvis socials que el moviment de persones comporta, reivindicant la mobilitat des de la complexitat: com un valor, una capacitat, un conjunt de competències i/o un capital social.
No es pretén buscar cap fotografia dels status quo fronterers, sinó anar més enllà i abordar les tensions entre allò latent i possible i el no realitzable, com les decisions político administratives poden afectar la vida de milers de persones. Cerquem doncs amb l’edició d’enguany donar llum a aquestes tensions i tragèdies individuals que responen a les tendències globals, nacionals i regionals. La perspectiva intercultural i la metodologia participativa seran un valor afegit al projecte que Jiwar tindrà en compte a l’hora de valorar les propostes.

CONDICIONS
 • L’artista local rebrà uns honoraris de 500 € bruts + despeses de producció cobertes per un màxim de 300€.
 • L’artista internacional en residència rebrà el bitllet d’avió + per diem de 450€ + producció de màxim 300€ + espai de residència a Jiwar (per un valor de 1.102€).

COMPROMISOS DE L’ARTISTA
 • L’artista es compromet a lliurar després de la finalització de la residència (data límit 15 de desembre de 2017), un informe (4.000 caràcters amb espais inclosos), avaluant els resultats obtinguts mitjançant l’experiència, així com imatges dels resultats formals del projecte.
 • L’artista ha d’informar als/ les responsables del centre en cas de qualsevol incidència que afecti el seu compromís amb el projecte, establint un acord entre el / la participant en cas d’abandonament.
 • L’artista es compromet a realitzar el projecte proposat sota els terminis acordats.
 • Les dues persones seleccionades han de fer un mínim de DUES entrades al blog de Jiwar durant el període de residència.
 • En cas que el/la participant realitzi canvis respecte a la proposta inicial que afectin el contingut del projecte o la seva formalització ho ha de comunicar als / les responsables de Jiwar
En cap moment l’artista serà becat per a treballar en projectes aliens al Construint Veïnatges_5.

COMPROMISOS DEL CENTRE:
 • L’artista serà acompanyat, recolzat i assessorat durant el seu procés de creació, recerca i producció.
 • Jiwar es reserva els drets de publicar o difondre els resultats del treball mitjançant la pàgina web, publicació i / o qualsevol altre mitjà de difusió que sigui considerat oportú.
 • Els costos de producció assumits per Jiwar no poden superar els 300€. Només es reemborsaran els costos directament relacionats amb el projecte presentat.
 • Una exposició tindrà lloc a la Sala d’exposicions del districte de Gràcia del 13 de desembre 2017 al 8 de gener 2018.
 • Es farà una presentació pública dels resultats al Global Eco Forum 2018 que tindrà lloc el maig 2018 a Barcelona.

ANTECEDENTS
El projecte Construint veïnatges (Making neighbourhood) va néixer l’any 2013 a partir de la col·laboració amb l’organització sud-africana Àfrica Centre en el marc del qual es va acollir en residència l’antropòloga i fotògrafa sud-africana Sydelle Willow Smith amb un projecte anomenat Making neighbourhood que va donar nom a la nostra convocatòria. Des d’aleshores, el projecte compta amb el recolzament del programa Barcelona Interculturalitat de l’Ajuntament de Barcelona.
Documentació del projecte:
Article a Art 21 http://blog.art21.org/2014/02/12/translating-a-city-back-to-itself/#.VzYG2deLHhc
Article a The Postcolonialist http://goo.gl/T6hw81
Exposició 2013 https://vimeo.com/157292766
Vídeo Wil Weldon hort JIWAR: https://vimeo.com/113391758
Blog del projecte: https://construintveinatges3.wordpress.com/page/3/

PRESENTACIÓ DE LA PROPOSTA
Les persones participants hauran d’enviar tota la informació en format digital segons les bases reguladores de la present convocatòria a jiwar@jiwarbarcelona.com, indicant en l’assumpte de la convocatòria “Construint veïnatges”. Es demana brevetat i concisió. L’arxiu no pot pesar més de 6MB.
 • Breu CV de l’artista i link a obra recent.
 • Llengües parlades.
 • Justificació personal del projecte
 • Projecte proposat amb un pla d’actuació aproximat.
 • Necessitats tècniques per al seu desenvolupament.
 • Dades personals.
Després de la resolució de la present convocatòria el 25 de juliol de 2017, Jiwar informarà l’artista mitjançant correu electrònic. El centre, si així ho considera, podrà posar-se via telemàtica i / o on line en contacte amb el / la participant en cas de dubtes entorn al projecte presentat.
PROCÉS DE SELECCIÓ
El jurat d’aquesta edició està format per:
Pau Catà. Director del CERCCA i coordinador de les plataformes NACMM-Harakat-Kibrit.
Dr. Thomas Strickland.  Artista i curador, professor d’arquitectura a la McEwen School of Architecture, Canadà.
Mireia Estrada. Directora i co-fundadora de Jiwar.