Exposició: F_MIL_ ALB_M, Montse Morcate

Festival Revela-T
26, 27 i 28 de maig, 2017

Montse Morcate, professora de la facultat, presenta l'exposició F_MIL_ ALB_M (àlbum de família) dins del context del festival Revela-T, a Vilassar de Dalt.

El projecte tracta la malaltia d’Alzheimer i el seu dol a través de l’arxiu familiar de la mare de l’artista.

Mitjançant l’exploració plàstica de les fotografies triades, s’indaga en els secrets que amaguen les imatges i que ja mai podran revelar-se perquè aquells que coneixien les històries són morts o les han oblidat.


Amb la revisitació i el tractament al laboratori de les fotografies escollides de l'àlbum familiar es magnifiquen els fragments perduts o alterats i els personatges i les històries ja oblidades prenen especial rellevància degut a la pèrdua progressiva de la memòria de la protagonista. El procés fotogràfic emprat és el fotograma químic color, treballat mitjançant processos híbrids a partir de les fotografies familiars. Com a resultat, s'obtenen imatges fragmentades i intervingudes, carregades d'un misteri potenciat pel joc amb el positiu/negatiu dels color i la pèrdua d'informació i detall que produeix el mateix procés, que realitzat en total absència de llum al laboratori, ha de trobar l'equilibri entre el control i l'atzar, aconseguint imatges sempre úniques.