On paper contest 2017. 3r concurs internacional anual d'obra gràfica

ON PAPER contest 2017
III CONCURS INTERNACIONAL ANUAL D’OBRA GRÀFICA

ON PAPER presenta el seu concurs d'obra gràfica per promoure l'art del gravat i la connexió entre els gravadors de tot el món.
PREMI 1000€
2n PREMI AWAGAMI PAPER AWARD, 100 fulls de paper AWAGAMI
Es farà una EXPOSICIÓ dels treballs seleccionats en el
Chicago Printmaking Collaborative, Chicago, EEUU.
DATA LÍMIT 1 d’abril del 2017
PREU d’INSCRIPCIÓ 25€

Tots els artistes poden participar-hi. Cada artista podrà presentar una sola obra en paper de mida 300x400mm (30x40 cm). La mida de la planxa, de la matriu, pot ser qualsevol sempre i quan es respecti la mida del paper. L’orientació potser vertical o horitzontal.

El treball ha d'haver estat realitzat utilitzant qualsevol tècnica de gravat tradicional: serigrafia, litografia, aiguafort, tècniques additives, xilografia, monotip, electro-etching, xilografia, fotogravat... Animem als artistes a fer servir processos o tècniques no tòxiques. No s’hi accepta impressió digital.
El treball presentat ha de ser relativament nou, completat en els darrers dos
anys, i no haver rebut cap altre premi.

Els artistes preseleccionats exposaran les seves obres al Chicago Printmakers Collaborative (Chicago, EEUU) al juliol de 2017. El jurat internacional farà una selecció dels artistes participants; el guanyador serà l’artista amb més vots. Hi haurà un primer premi de 1000€ per l’artista guanyador. Hi haurà un segon premi patrocinat per la fàbrica japonesa de paper Awagami, consistent en 50 fulls de paper ecològic per a edicions valorat en 500€.

La inscripció té una quota de 25€ a pagar a través de PayPal. Els artistes participants tindran presència a la web onpapercontest.com, secció ‘PARTICIPANTS’ durant un mínim d’un any. També els artistes seleccionats onpapercontest.com estaran presents a la secció ‘SHORTLISTED 2016’ de la mateixa web i apareixeran a les xarxes socials d’ ON PAPER.

En conveni amb la UB (Universitat de Barcelona) els estudiants de la "Facultat de Belles Arts de Barcelona” poden participar de forma gratuïta. Més informació en info@onpapercontest.com

Qualsevol artista que desitgi participar en el concurs ha de presentar la sol·licitud abans de l'1 d’abril del 2017. El procés de sol·licitud és a través de la pàgina onpapercontest.com. Els documents necessaris són:

• CV de màxim una pàgina (Word DOC max. 1MB) Imatge de l'obra (JPEG max. 1MB)
• Informació tècnica sobre l'estampa, preu o valor i la informació de contacte de l'artista.

Els resultats de la preselecció seran notificats per email abans de l’ 1 de maig del 2017. El guanyador serà anunciat durant l'acte d'inauguració de la mostra a Chicago (EU) al juliol del 2017. Els artistes seleccionats hauran d’enviar l’obra triada sense muntar ni emmarcar a l’adreça (Chicago Printmakers) que es facilitarà a l’email informatiu. Els artistes són responsables de les despeses
d’enviament. Chicago Printmakers es quedarà una comissió del 40% de les vendes realitzades dels gravats exposats.

Després de l'exposició col·lectiva, els artistes es faran càrrec de l'enviament (des de Barcelona) o podran recollir el seu propi treball. L'obra que no hagi estat recollida abans del següent premi passarà a ser propietat d’ ON PAPER.

Els artistes que així ho desitgin podran donar l’obra a l’organització d’ON PAPER.

L’organització d’ON PAPER i la decisió del jurat són finals. En el cas de circumstàncies externes, l’organització es reserva el dret de canviar dates, lloc i premis.

LES SOL·LICITUDS QUE NO REUNEIXIN AQUESTES NORMES I REQUERIMENTS SERAN DESCALIFICADES I NO ES TORNARAN ELS DRETS D’INSCRIPCIÓ.
Barcelona, novembre del 2016