Desbordar la universitat: Performances, intervencions i intercanvis


Centre d'Art Contemporani, Fabra i Coats

Dimarts 17 de gener de 2017

Desbordar la Universitat és una plataforma de coneixement col·lectiu i procés relacional entre Assumpta Bassas (Facultat de Belles Arts UB), Eva Marichalar-Freixa (Facultat d’Educació UVic-UCC), Marta Ricart (Facultat d’Educació UManresa) i Judit Vidiella (ERAM, UdG). Té la finalitat de compartir i repensar les pedagogies performàtiques i del cos explorades a les respectives assignatures. Com plataforma pretén explorar possibles desbordaments i repensar els formats acadèmics a partir d’una sèrie de preguntes, dilemes i eixos respecte al rol social de la universitat i la innovació docent.

Dia 17 de Gener. de 10 a 14 i de 16'30 a 18.30 h.
Intervencions, performances i presentacions del grup d'estudiants de la Facultat de Belles Arts UB i  de la Facultat d’Educació UManresa, com part del procés iniciat des de Setembre de 2016. Es presentaran una sèrie de performances i accions que han treballat els grups de la Facultat de Belles Arts UB i de la Facultat d’Educació UManresa en diversos contextos a més d' intervenir en el propi espai del Centre d'Art. Al matí es portaran a terme les performances site specific “Con cuchillo y sin cuchillo: col·lectiva íntima” del grup d'estudiants de Belles Arts, que ja varen estar investigant l'espai del centre, i a la tarda, a partir de les 17 h es faran les presentacions de les accions del grup de Manresa sota el títol "El gest del present". En finalitzar cada sessió es farà un fòrum d'intercanvi amb el públic.

Accions deslocalitzades-localitzades:

El dia 24 de Gener a les 17:00 i a les 18:30 es durà a terme a Vic "Emergències", dues sessions deriva a partir del procés relacional. El punt de sortida serà a l'aula B-002 de la UVic-UCC.

El dia 31 de Gener a les 12:00 hores tindrà lloc a la Factoria Cultural Coma Cros de Salt, la presentació del projecte "Estirant el fil" que ha portat a terme el grup de l'ERAM, explorant la història de les obreres treballadores de la fàbrica de Salt.