Tatiana Busto Garcia, Paisaje en Fuga (microhistorias en una ciudad interrumpida)

Fundació Suñol
Del 25 d'octubre al 17 de desembre de 2016

Inauguració:
25 de octubre de 2016 a las 19.30h


El Nivell Zero de la Fundació Suñol presenta L’ACTE 35: Tatiana Busto Garcia. Paisaje en Fuga (microhistorias en una ciudad interrumpida) presenta l’obra que l’artista ha realitzat en el marc de la Beca Han Nefkens – Postgraduats UB del 2015. En aquesta exposició, coorganitzada per la Fundació Suñol, la Fundació Han Nefkens i el Màster en Producció i Recerca Artística de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, l’artista pren la ciutat de Barcelona com un laboratori per a encontres fortuïts des d‘un pensament visual i literari d’alt component poètic. L’exposició recull les instal·lacions resultants de cinc itineraris per la ciutat i que poden ser llegides de forma completament transversal. 

Endinsant-se en aquestes rutes, l’artista observa, conviu, investiga, rastreja indicis i busca maneres d’activar la ciutat. Tot allò que hi escolta, veu o pensa, es converteix en matèria prima per desenvolupar relats que prenen derives impensables i on la performativitat, a través de participacions relacionals d’anada i retorn amb els altres, hi és molt present. 

Continuant amb l’interès de la Fundació Suñol per mostrar els resultats dels estudis universitaris de producció artística, aquesta exposició és fruit d’una col·laboració amb la Fundació Han Nefkens, que té per objectiu exposar els resultats de la Beca Han Nefkens - Postgraduats UB que aquesta fundació atorga entre alumnes que han cursat el Màster de Producció i Recerca Artística de la Universitat de Barcelona. Dita Fundació ha estat creada pel mecenes holandès Han Nefkens l’any 2009. Amb seu a Barcelona, la Fundació Han Nefkens connecta a les persones a través de l’art i ajuda a artistes emergents d’arreu del món.