Inauguració de l'exposició: Pintures i altres impureses

Centre d'Art Maristany, Sant Cugat de Vallés
Del 22 de setembre al 3 de desembre de 2016

Inauguració:
Dijous 22 de setembre a les 19.30h


Pintura i altres impureses pren com a punt de partida la pintura per apropar-se a les substàncies que interfereixen en la seva puresa i configuren propostes que s'aproximen al concepte de contaminació i de resistència. Entenem impuresa com la intromissió d'una sèrie de partícules que, d'alguna manera, deterioren o canvien les qualitats primigènies d'un element i li fan perdre la seva puresa.
 
Aquests treballs, ens parlen de la condició de la pintura en l'actualitat i de com entenem aquesta disciplina. Són molts els ingredients que es barregen en les arts plàstiques generant propostes i obres que no necessàriament han d'estar en una classificació o en una altra. Si pensem en la pintura com un concepte veiem com aquesta es transfigura en un desenvolupament d'idees que són materialitzades mitjançant el pigment -o no-. Són molts els treballs artístics que ens parlen de la pintura servint-se de recursos com la fotografia, el vídeo, l'escultura o la instal·lació, entre d'altres.


Amb obres d'Eduardo Balanza, Manolo Belzunce, Miguel Fructuoso, Pedro Guirao, Ana Martínez, Gil Antonio Munuera, Sonia Navarro, Sergio Porlán i Juan Sánchez. Comissariada per Ana García Alarcón.