Seguint el pol nord magnètic. Una conversa amb Pep Vidal


Bòlit. Centre d'Art Contemporani. Girona
Dijous 14 de juliol de 2016, 19h

Aquest dijous 14 de juliol a les 19h al Bòlit_StNicolau (Plaça de Santa Llúcia, 1, Girona) tindrà lloc la segona de les converses programades a l’entorn de l’exposició col·lectiva “Caminar sobre el gel. Èpica i disfuncionalitat en la pràctica artística”.

 
L’artista Pep Vidal (Barcelona, 1980) i David Armengol, comissari de l’exposició, parlaran sobre la pràctica artística de Vidal a partir de l’anàlisi d’alguns dels seus projectes recents; entre ells, Following the (Magnetic) North Pole, una proposta on l’artista especula amb les possibilitats de viatjar al pol nord magnètic i comprovar de forma empírica la inestabilitat de les seves coordenades.
 
Des de registres com el dibuix, la instal·lació, el vídeo o el text, l’obra de Pep Vidal es basa sempre en l’experiència directa. Una pràctica processual que el porta a línies de pensament i acció que es poden desenvolupar de manera immediata o dilatar-se i estendre’s en el temps. Especialment sensible i atent als canvis infinitesimals que determinen la nostra relació amb l’entorn, les seves propostes investiguen sobre com gestionem i acceptem les convencions i artificis que defineixen la vida quotidiana. En aquest sentit, les seves investigacions suposen un diàleg constant entre la pràctica artística i dinàmiques pròpies del coneixement científic.
 
Partint de la potència - tot sovint invisible - del canvi infinitesimal, la conversa revisarà diversos projectes centrats en la natura des d’una vessant performativa i vivencial; alguns tracten sobre la seva relació amb els ocells (L’ocell que vola, 2014), altres sobre els arbres (Trees, treelines and global patterns , 2015), altres sobre el paisatge extrem (El nudo salvaje, 2012-2013) i altres sobre aquesta fascinació pel pol nord magnètic (Following the Magnetic North Pole, 2015).


+ info