Exposició: Retrats circulars, històries del Besòs des del Besòs

Biblioteca de la Mina
Exposició fins al divendres 22 de juliol de 2016


Aquesta exposició és fruit d'un projecte col·laboratiu entre l'AEiG Cau del Besòs i el col·lectiu d'acció periodística SomAtents

Per una banda, els Pioners i Caravel·les del Cau del Besòs estaven buscant un projecte que els permetés endinsar-se en el seu propi barri i alhora mostrar-lo a la resta de gent; per l'altra, SomAtents treballa fent tasques d'acció periodística, consistents en donar eines a la ciutadania perquè pugui expressar-se amb la seva pròpia mirada sobre el món que els envolta. Un exemple és Retrats Paral·lels, fet al Raval. 

El projecte ha tingut tres mesos de durada i s'han fet diverses sessions d'intercanvis constants de coneixements: SomAtents ha donat eines tècniques i fotogràfiques perquè els nois i noies puguin plasmar tan fidelment com puguin la seva idea del barri, i els membres de SomAtents que han participat en el projecte han après com es viu al Besòs sent del Besòs. 

El resultat final és l'exposició Retrats Circulars, on els cinc P/C's del Besòs exposen un cercle de 12 fotografies on plasmen la seva visió del barri - fetes amb càmeres d'un sol ús, "usar y tirar" - una fotografia seva feta per un membre de SomAtents, i una fotografia d'un membre de SomAtents feta per ells. Al mig, un autoretrat fet a un estudi fotogràfic, tot complementat amb un text i una exposició dels materials en brut que ensenyen com ha estat el procés.