Nous relats fotogràfics

Arts Santa Mònica
Del 5 de maig al 3 de juny de 2016

Inauguració:
Dijous 5 de maig a les 19 h

Laia Abril, Samuel Aranda, Israel Ariño, Rafael Arocha, Arnau Blanch, Pep Bonet, Ricardo Cases, Salvi Danés, Eugeni Gay, David Jiménez, Alejandro Marote, Cristina de Middel, Fernando Moleres, Paula Ospina, Christian Rodríguez, Carlos Spottorno.
Nous relats fotogràfics té tres objectius principals. En primer lloc, significa una reivindicació generacional. Reuneix una selecció d’obres rellevants realitzades per setze fotògrafs de les últimes generacions, gairebé tots nascuts als anys setanta i vuitanta del segle XX, en diversos països. La selecció se centra especialment en el context català i espanyol.
Alhora, és una aproximació a les formes d’expressió fotogràfica que s’han desenvolupat en aquests anys del segle XXI. La característica més notable en aquests anys ha estat i és l’èxit del grup fotogràfic, desplegat com a relat en un sentit narratiu, documental, conceptual i poètic.
Finalment, temàticament, les sèries relacionades contemplen i consideren algunes de les qüestions fonamentals que defineixen la nostra època, i el seu conjunt significa una reflexió sobre la condició humana en aquests primers anys del nou mil·lenni.
Juan Bufill, comissari