'Cineastes al seu lloc. Retrats d'Óscar Fernández Orengo'

Filmoteca de Catalunya
A partir del  5 de maig i fins el 31 d’agost de 2016

Inauguració:
Dijous 5 de maig a les 19.00 h. Inauguració amb la presència d’Òscar Fernández Orengo i alguns dels cineastes retratats: Rosa Vergés, Carla Sobirana, Antoni Verdaguer, Isaki Lacuesta entre d’altres .

A partir del  5 de maig i fins el 31 d’agost de 2016 és podrà veure a la Filmoteca de Catalunya l’exposició Cineastes al seulloc. Retratsd’Òscar Fernández Orengo.  En aquesta nova entrega del seu projecte iniciat el 2001 en el que recorre el món a la caça i captura de cineastas amb l’objectiu de crear un arxiu fotogràfic documental, Òscar Fernández Orengo ens presenta 42 fotografies inèdites de cineastas espanyols.

Cineastes al seu lloc, és la continuació de “A través de mis ojos”, Cineastas contados,i Cineastas contados… de ambos lados”.  Aquest projecte de llarg termini presenta directors contemporanis populars i minoritaris retratats en espais de la seva vida quotidiana escollits per ells mateixos. Fernández Orengo presenta aquestes fotografies en blanc i negre i en format panoràmic, i hi trobarem imatges d’ Antonio Banderas, Alejandro Amenábar, Julio Medem, Víctor Erice o Rosa Vergès entre d’altres.

Aquesta exposició de material inèdit es complementa amb 20 fotografies de l’autor a alguns dels personatges que han visitat la nova seu de la Filmoteca de Catalunya en els darrers quatre anys. Entre ells hi ha Abbas Kiarostami, Aki Kaurismäki o Jiri Menzel, cineastes que, en una filmoteca, s’hi troben com a casa.