ACTES SANT JORDI 2016 FACULTAT DE BELLES ARTS22 d'abril
Sala de Juntes Facultat de Belles Arts10.00-12.00 
El camí de la Universitat cap a la Igualtat, a càrrec de la unitat d’Igualtat de la Universitat de Barcelona.
La xerrada, adreçada a qualsevol persona de la comunitat universitària, fa un tomb per les discriminacions en funció del gènere i, alhora, suggereix com es pot actuar mitjançant les polítiques d’igualtat per contrarestar aquestes discriminacions i biaixos de gènere.
12.00-13.00
Presentació de la publicació Provisional [entre referents], a càrrec de la Dra. Montse López.

VVAA. PROVISIONAL [ENTRE REFERENTS](2014), Barcelona: Publicacions i Edicions UB/ Departament de Dibuix/ Facultat de Belles Arts/ Universitat de Barcelona.
+nota de premsa
13.00-14.00 
Presentació del cartell de Sant Jordi 2016, a càrrec de Marta Negre i Àngels Viladomiu.6 d’abril al 24 d’abril de 2016
Límits, fronteres i plecs. Poesia visual i lectura liminar. 
21 proposicions artístiques.
Sala d'exposicions de la Facultat de Belles Arts
26 d’abril al 6 de maig de 2016
Híbrids contemporanisMarta Negre - Àngels Viladomiu
Inauguració: 26 d’abril a les 13h.
L’exposició Híbrids contemporanis s’articula al voltant del treball artístic generat per realitzar el cartell de Sant Jordi, que la Universitat ens ha encarregat. El cartell d’enguany representa el procés d’hibridació d’una nova varietat de rosa a partir del mètode de fecundació automàtic del reconegut hibridador català Pere Dot (1885-1976).
Encuriosides per la gran diversitat de noms que reben les roses, vàrem visitar el roserar del parc de Cervantes, i allà el jardiner Lázaro ens va introduir en el món de les roses. Era el 21 de desembre i algunes roses encara florien. Aquesta visita ens va conduir als vivers de la família Dot, on ens va atendre en Pere Dot, nét del cèlebre hibridador i descendent de tota una nissaga de roseristes, que ens va explicar amb detall el procés d’hibridació i ens va mostrar les roses que encara avui elaboren.
Cal dir que el procés d’hibridació i obtenció d’una nova rosa és complex i exigeix anys de treball, molta paciència i perseverança. Alhora requereix un estudi minuciós de les diferents línies genètiques i una constant experimentació amb els encreuaments. Tot i això, el resultat és imprevisible i, sovint, fallit. Es aquí on hem detectat estretes coincidències amb el procés de treball dels artistes. L’artista comparteix el gest generós del jardiner. L’acció d’hibridar i l’acció de crear esdevenen sinònimes, les eines del jardiner es confonen amb les de l’artista. En ambdues, el resultat és fruit d’un encreuament artificial, bé a partir d’individus d’espècies diferents, bé en la utilització de mitjans, materials i objectes de naturalesa distinta.
De fet, la nostra època és essencialment híbrida: aquesta és una de les seves característiques principals. Ho veiem en els múltiples àmbits del coneixement i en l’entorn sociocultural, on tot es pot combinar i connectar. Un mestissatge fluid, que genera grans expectatives i alhora inseguretats, però que en el territori de l’art contemporani és absolutament fructífer i permet acollir una gran heterogeneïtat de comportaments, mitjans i llenguatges.

CRAI BIBLIOTECA BELLES ARTS
18 d'abril al 6 de maig.
" El més profund està dins la pell". Paul Válery
Jaume López C , Olenka Macassi, Pau Mondelo, Marisa Piqué, Jordà Porcel , Sonia Russo, Laura Castellví, Mari Carmen Cazorla, Marina García Vargas, Helidoro Garzón, Elisabeth Gili, Pep Roig, Laura Soriano.
Artistas y estudiantes de la Facultat de Belles Artes de la UB nos presentan en la Biblioteca de Arte de la Universitat de Barcelona un universo de recuperación de imágenes en materiales de reciclaje.
Espacios fotográficos  impregnados en materiales como tierra,  trozos de madera, bolsas de la compra.
Un conjunto de lugares que parten de la fotografía pero que se convierten en espacio pictórico de la luz y del color
Rosa Agenjo, professora de Pintura. Facultat de Belles Arts.     

18 d'abril al 22 d'abril.
La Biblioteca participarà en l'experiència de bookcrossing iniciativa del Centro-Museo Vasco de Arte Contemporáneo en la que participen museus, centres d'art i cultura i altres biblioteques universitàries d'arreu d'Espanya per celebrar el Dia Internacional del Llibre. Disposaran una taula amb documents que els usuaris es podran endur, 
Celebració del dia del llibre organitzant un intercanvi de llibres d'art a la Facultat de Belles Arts. 
El punt d'encontre serà la Secretaria d'Estudiants i Docència,  de les 16.00 a les 20.00h.

Del 20 al 22 d'abril, de les 16.00 a les 20.00.
INTERCANVI DE LLIBRES D'ART
Tothom qui hi deixi un llibre d'art en podrà agafar un altre!
Us convidem a participar en aquesta magnífica iniciativa per fer córrer la cultura i l'art!!
Responsable MARTA INSENSER, Secretaria d'Estudiants i Docència