Per(...)formar-nos: Escenaris i pràctiques d’improvisació a les aules

ACVIC, Centre d'Arts Contemporànies
03.03.2016 - 02.04.2016

Un projecte a cura de Marta Ricart.
Realitzat per Assumpta Bassas, Eva Marichalar, Judit Vidiella i Marta Ricart amb la
col·laboració de les alumnes de la Facultat de Belles Arts de la UB, de les de la Facultat d’Educació de la UVic-UManresa de la UCC; i de les del Grau en Arts Escèniques de l'ERAM-UdG.

En aquesta exposició mostrem una traducció polifònica dels processos incerts i erràtics que vivim a classe, i que parteixen d’una exploració de les nostres maneres d’entendre l’ensenyament i la investigació en el camp de l’acció. Accions (in)docents que ens ofereixen un terreny per a aventurar-nos des de la passió i la creació amb les alumnes.

El com estem i l’actitud amb la (des de la) que anem (ens enfrontem) a les classes són el punt de connexió amb altres maneres de fer que ens permeten establir processos, d'entrada, desconeguts, amb les/els nostres alumnes. Des de l’experiència viva, (d’on) ens traslladem conjuntament per crear noves relacions i escenaris d’aprenentatge i de vida que obren possibilitats, interrogants, propostes....i que sovint desborden les aules. Ens agrada pensar que des d'aquí és des d'on podem acompanyar un grup de persones que s’han trobat per créixer i aprendre. La qualitat de la relació i el diàleg que s’estableixi durant les hores compartides emergiran com elements clau de contacte que en el moment de fer recollida han de poder donar pautes i guiar de cara a una avaluació del procés que encara no tenim resolta, i que sovint desvela els punts de tensió que aquest tipus de pràctiques generen, encara avui dia, dins la institució.

L'exposició té una sèrie d'activitats vinculades que podeu consultar en el següent enllaç.