Això ho canvia tot. Reflexions sobre el canvi climàtic

Sala d’Exposicions de la Facultat de Belles Arts.
15  de març a l’1 d’abril de 2016
Inauguració: 15 de març a les 13h

Javi Navarro, Rosa Vallori, Xènia Martínez, Marta Pujol, Raúl Herrera, Alicia Santamaria & Francisco Salas & Albert García, Thais Trasmontan, Úrsula Martín,  Laura Nigro & Anna Mesa, Laia Domingo, Ester Rico.

L’impacte del canvi climàtic, l’acceleració dels pronòstics mediambientals i les imprevisibles pertorbacions que hi estan associades han provocat un gran debat els darrers anys. Tanmateix, la constatació que som davant d’un fenomen de caràcter global, i que això està comportant un canvi cultural en la vigent transició cap a un món diferent, ha repercutit en la pràctica d’un gran nombre d’artistes visuals contemporanis, els quals s’han involucrat en el problema amb diferents nivells d’intensitat i l’han convertit en un motiu de ressonància en el seu treball.
 L’exposició que presentem sota el títol Això ho canvia tot. Reflexions sobre el canvi climàtic és el resultat de la proposta realitzada dins del programa de l’assignatura Actituds Interdisciplinàries. Aquest curs coincidint amb la celebració de dos fets significatius hem trobat el marc idoni per desenvolupar i aprofundir al voltant del tema “canvi climàtic antropogènic”. Per una banda, la celebració de la Paris Climate Change Conference·2015 (COP 21), que va tenir lloc entre el 30 de Novembre i l’11 de desembre; i d’altra banda, la recent publicació del llibre Això ho canvia tot. El capitalisme contra el clima de Naomi Klein d’on hem adoptat el títol de la proposta.
Això ho canvia tot. Reflexions sobre el canvi climàtic convida als estudiants a qüestionar el seu lloc en el debat global sobre el futur del nostre planeta, i planteja com i quin paper adoptar des de la pràctica artística. Tal com ens diu Naomi Klein, el canvi climàtic no és només un desastre, sinó també la millor oportunitat per demandar i construir un món millor.


Projecte a cura de Gemma Farran, Albert Valera, Àngels Viladomiu.