Presentació i exposició de la col·lecció de llibres d’artista de Joaquim ChanchoSala d'Exposicions de la Facultat de Belles Arts
Del 17 al 18 de febrer de 2016


El proper 17 de febrer a les 12h, el CRAI Biblioteca de Belles Arts farà un acte d’agraïment al professor Joaquim Chancho amb motiu del valuós donatiu de llibres que ha cedit a la biblioteca. Els llibres quedaran exposats durant els dies 17 i 18 de febrer a la Sala d’Exposicions de la Facultat de Belles Arts.

Fa alguns anys, el Joaquim Chancho gràcies al seu afecte pels llibres i sabent que hi havia una col·lecció de llibres d’artista a la Biblioteca de Belles Arts, iniciada l’any 2000, va voler fer donació de les seves obres autoeditades per tal que formessin part de la mateixa. La col·lecció donada es tracta d’un conjunt ampli i total del seu treball pictòric, desplaçat al format llibre. Són aquests tan específics com especials, on el fet visual destaca sobre tots els altres trets que conté el llibre com a suport. D’aquests fets visuals cal destacar com a principals: el gest, el color i l’observació de la superfície de la làmina, com una empremta vibrant, on la geometria i la combinatòria d’elements permeten construir una poètica fortament abstracta i emocional.Ens trobem davant una donació de 32 llibres, generosa i rellevant ja que es tracta d’un conjunt complet de tot el que l’autor ha editat. Hem de donar el nostre agraïment i ens podem sentir molt orgullosos que el CRAI Biblioteca de Belles Arts hagi tingut la fortuna de rebre aquest extraordinari conjunt com un do.