COLECCIÓN OLORVISUAL I UNA COL·LECCIÓ PER A UN VIATGE


Visites dinamitzades i guiades: Nova temporada d'exposicions temporals
El museu de Pintura Contemprània, Can Framis de la Fundació Vila Casas, enceta nova temporada amb dues mostres excepcionals.

Des del 9 de febrer al 3 d'abril.

Amb motiu de l’exposició L'art de col·leccionar: Ernesto Ventós. colección olorVISUAL, la Fundació Vila Casas ofereix des del dimarts dia 9 de febrer, un seguit de visites dinamitzades adreçades a centres educatius així com visites guiades per al públic general.

La mostra, que se situa en el marc d'una nova edició del cicle L'art de col·leccionar, és una aproximació a la col·lecció d'Ernesto Ventós (Barcelona, 1945), empresari, perfumista i col.leccionista, dedicat des de fa quasi 40 anys a la recerca d'obres d'art que li suggereixin la seva memòria olfactiva.

El resultat d’aquesta acurada selecció d’obres del fons de colección olorVISUAL d'autors contemporanis de rellevància nacional i internacional que va acompanyada de textos escrits pels mateixos autors, va més enllà de l’aspecte visual pel fet d’estimular la memòria olfactiva i fer partícip el visitant a través del nas; una extraordinària elecció i experiència sensorial que no deixarà indiferent tant a menuts com a adults.

Així mateix, la Fundació Vila Casas ofereix visites guiades a la mostra Una col·lecció per a un viatge que recorre l'abstracció dels anys 60.
L’exposició temporal que ocuparà el Museu fins al 3 d'abril i que després encetarà un periple pel territori, és el brillant resultat d´una idea que semblava utòpica. Per finançar el seu viatge de final d'estudis, els estudiants de la 85a Promoció d'Arquitectes de Barcelona (1960) van demanar, assessorats pel crític Alexandre Cirici, un dibuix a una selecció d'artistes i d'arquitectes nacionals i internacionals a fi de subhastar les obres.

En conjunt, la col.lecció forma, en paraules de la seva comissària Victoria Combalía, una excel.lent mostra de quasi totes les modalitats de l'abstracció d'aquella època: informalisme, tachisme, abstracció lírica, abstracció geomètrica, espacialisme.

Reserves: T.93 320 87 36 /canframis@fundaciovilacasas.com (de dilluns a divendres de 10 a 17h30).+ info