Antoni Asensio, professor de BBAA al jardins de Llum

Jardins de LLum és un itinerari d’art, de 5 hores de durada, a l’entorn la llum i de l’aigua , que neix dins dels actes de la Festa de Llum i del Misteri de la llum de Manresa.


El Misteri de la llum és una tradició manresana que explica com una misteriosa llum provinent de Montserrat va irrompre pels vitralls de l’antiga església del Carme el 21 de febrer de 1345, aquest fet va fer es posés fi a l’excomunió de la ciutat pel bisbe de Vic motivada  pel pas de la Sèquia de Manresa per terres del bisbat. La Sèquia canalitzà aigua del Llobregat des de Balsareny fins a Manresa i amb la seva construcció es va acabar l’escassetat d’aigua que patia la ciutat.
La Taula de les arts visuals de la Catalunya central (TAV-CC) ha estat convidada a participar en aquesta festa tan arrelada a la ciutat fent un recorregut  ple d’art i mostres efímeres de carrer.
Durant una nit el barri vell de Manresa acull diferents propostes i espectacles de carrer , en aquesta segona  edició. Un festival que vol  relacionar diverses activitats que resultin diferents, plenes d’emoció i qualitat pel seu concepte, essent participatives en la seva realització. Aquest 2016 volem que el “Jardins de llum” trobin la complicitats dels diferents agents socials de la ciutat i dels espectadors dels actes.
D’aquesta manera els Jardins de llum s’inscriu en la tendència actual de manifestacions festives a l’entorn de la llum, facilitades per la evolució de la tecnologia de les projeccions i il·luminacions espectaculars, i els nous llenguatges efímer de l’art al carrer. Com a referents, tot i acceptant les diferències de format, podrien citar la “Fête des Lumieres” que es celebra anualment a Lyon (França), la Festa de la Llum que per primera vegada aquest any s’ha incorporat a les Festes de Santa Eulàlia de Barcelona, el “Mapping Festival” de Ginebre (Suïssa) i “Lluernia “ de l’Olot.

Jardins de Llum 2016 tindrà lloc la nit del dissabte 20 de febrer de les 18.30 a les 22.00 en el Centre històric de Manresa.

Aquesta edició  Jardins de Llum presenta tres tipus diferents d’accessos  per formar part de l’itinerari d’art / llum i aigua.  Una  forma d’ocupar els espais interiors d’aquest recorregut el fem convidant a artistes que treballen principalment amb la llum .
Volem oferir a la ciutat l’oportunitat de conèixer llenguatges artístics  de llum consolidats i de qualitat. Mantenint la voluntat didàctica dels projectes  de la TAV-CC , provocant el diàleg entre el públic i l’autor.
Els artistas convidats són Rosó Cusó, Dolors Puigdemont i Antoni Asensio
José Antonio Asensio / http://www.toniasensio.es/ a determinar
Rosó Cusó  / http://www.rosocuso.com/ Vestíbul del Carrer Born, 1
Dolors Puigdemont / http://dolorspuigdemont.blogspot.com.es/ Capella de Sant Ignasi


"IL-LUMINATS PER LA MÚSICA" és una performance dissenyada per l'artista i professor de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona Toni Asensio. Aquest projecte parla de la necessitat de l'esser humà de ser-hi il-luminat, d'una manera positiva i que ens obri els ulls de l'espèrit. 
"Llum Derives i Deliris", és una instal-lació de llum que pretenc extreure l'essència de l'aigua, el seu rumor, el seu color reflectit per la llum. Aquest projecte ha estat comissariat pel professor de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona Toni Asensio a la qual representa i realitzat pels alumnes de la mateixa: Yol Bernardó, Anna Mesa, Marga Madrigal, Laura Janira Nigro i Ruth Soria.