EXPOSICIÓ: "L'Art de Saltar" al Centre d'Art Contemporani de Girona

BÒLIT. Centre d'Art Contemporani de Girona
Entre l'01/04/2015 i el 31/05/2015.
Lloc: Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar.
Artistes: Ester Baulida, Josep Masdevall, Conxa Moreno i Servand Solanilla.
Comissari: Àlex Nogué.

De les avantguardes ençà, quants intents integradors s'han succeït, i se segueixen produint, sense aconseguir reparar l'esquerda que un dia s'obrí entre l'art i la societat! Mentrestant observem com a cada nova reforma de les lleis d'ensenyament es minimitzen més i més les disciplines humanístiques i artístiques, fins a atorgar-los la posició de marginals o directament d'inútils.

Marina Garcés planteja a "Carta als meus estudiants de filosofia (i a tots aquells a qui els avergonyeix continuar obeint)" un dels dilemes fonamentals de l'ensenyament de la filosofia, i per extensió de l'art : "Tinguem-ho clar: el valor, en termes de càlcul, que obtindreu d'aquesta carrera és zero. Però la riquesa que en podeu treure serà, si voleu, inesgotable. El rendiment no depèn de vosaltres. La riquesa, sí."

Es calcula que a Catalunya amb prou feines supera l'1 % el nombre d'artistes que es poden guanyar la vida amb la seva activitat artística. Aquest percentatge és lleugerament més alt a Berlín o a Nova York. I, no obstant això, amb quin afany s'esmercen gegantins esforços per obtenir un reconeixement en forma de diners, fama, apaivagament d'una autoestima devaluada o tantes altres motivacions! A quines qüestions intentem respondre els milers de persones vinculades a la creació ja sigui com a artistes, galeristes, analistes, comissaris, estudiosos...? A quins ressorts del coneixement ens caldria recórrer per esquivar el que la més ordinària de les interpretacions titllaria de fracàs existencial?

Més informació: [+]