Exposició de Miquel Quílez Bach

Del 9 al 23 d'abril es podrà veure a la Sala d'Exposicions de la Facultat de Belles Arts l'exposició "Sense Concessions", del professor Miquel Quílez Bach.

Inauguració: 9 d'abril de 2015.
Lloc: Sala d'Exposicions de la Facultat de Belles Arts
Horari: 12-14 h i de 18 a 20 h. 

"En l’escrit amb què va commemorar els trenta-cinc anys de la Facultat de Belles Arts, el professor Miquel Quílez ens prevenia sobre la buidor del discurs i l’atracció per l’ocurrència en que es pot incórrer tan fàcilment en el món de l’art quan es cerquen traçats fàcils que portin ràpid a la creació i a la seva producció. Temors expressats ara, amb paraules d’ara que, tanmateix, rememoren els temors formulats per altres mestres molt abans. Alberti ja adverteix a De Pictura sobre els possibles emmirallaments que ofereixen les dreceres: “per tal de que l’estudi no sigui en va ni inútil, cal defugir dels costums d’aquells que cerquen la lloança en la pintura pel seu propi enginy, sense tenir davant del seus ulls ni en la seva ment cap forma natural, doncs aquests no aprenen a pintar correctament, sinó que s’habituen als errors”.

L’aprenentatge de l’art, l’aprenentatge de les humanitats, a diferència d’altres matèries, permet i necessita tant la mirada endavant com les constants ullades enrere, la revisió una i altra vegada d’allò que ha precedit i que es qüestiona de nou en cada individu. D’aquests diàlegs, d’aquests desequilibris i equilibris, a Belles Arts, ho sabem bé, en sorgeixen mirades noves.  

Aquest breu text vol ser el reconeixement a una de les persones que ha transitat i ha format part dels trenta-cinc anys d’història comuna. Sempre com a docent i com a gestor en tota mena d’encàrrecs, Miquel Quílez ha contribuït en cimentar el que la Facultat de Belles Arts és avui. Per aquest motiu, la Comissió de Cultura es complau en obrir les portes de la Sala d’Exposicions de la Facultat per presentar-lo com autor d’una obra pictòrica on les preguntes sovint són més evidents que les respostes; on les respostes, quasi sempre, ens retornen noves preguntes, velles preguntes."

Mar Redondo
Comissió de Cultura de la Facultat de Belles Arts, 2015
Vicedeganat de Cultura i Estudiants