WORKSHOP d’Escultura creativa amb ceràmica

TallerBDN (Barcelona)
Dies: els divendres de 16:30 a 20:30 i els dissabtes de 10:00 a 14:00 h.
Període: Del 10 d’abril al 16 de maig de 2015.
Impartit per Marina Rubio.

A més de tècnic, el taller vol donar a conèixer les possibilitats plàstiques i expressives d’un material que guanya vigència dia a dia en l’art contemporani. Al final del taller, cada alumne s’emportarà la seva peça ceràmica cuita al forn. 

QUIN ÉS EL CONTINGUT DEL CURS
El contingut del curs és principalment pràctic. D’aquesta manera es volen donar a conèixer les tècniques i els procediments a partir de l’experiència personal. Si el desenvolupament del taller ho permet, la professora realitzarà lliçons teòriques sobre artistes que treballen actualment la ceràmica i s’analitzarà la seva obra.
 
QUÈ ES NECESSITA?
Es tracta d’un curs introductori dirigit a estudiants d’art i professionals que vulguin estrenar-se en la pràctica de l’escultura ceràmica seriada. No és necessari disposar de coneixements tècnics específics.
És recomanable començar el curs havent decidit l’objecte de reproducció: si serà un peça modelada durant les primeres sessions o a partir d’un objecte ja existent. En aquest darrer cas, si es vol reproduir un objecte , es recomana enviar una imatge de la peça abans de l’inici del curs perqué la professora pugui estudiar la viabilitat del projecte.
 
MATERIAL
El preu inclou els materials, les eines i la cuita d’una peça.
 
OBJECTIUS
Depenent de les expectatives i experiència individual, cada participant podrà desenvolupar aspectes tècnics i creatius adaptats a la seva mida assolint els següents objectius:
Motlles de guix.
Conèixer el comportament de la pasta ceràmica.
Experimentar diferents tècniques i acabats.
Experimentar a partir de concepte "múltiple" com una possibilitat artística.
Coure una peça.
 
METODOLOGIA
Per dur a terme el nostre objectiu començarem a treballar a partir d’un model, ja sigui mitjançant el modelat en fang, un objecte intervingut, o qualsevol altre objecte tridimensional que pugui ser reproduït amb colada ceràmica. Es realitzaran els motlles de guix i es procedirà a fer les còpies amb les colades ceràmiques.
La quantitat de peces seriades que pugui fer cada alumne dependrà del ritme de treball .
 
PROGRAMA
El curs tindrà una durada de 32 hores dividides en 8 sessions de 4 hores cadascuna. Es duran a terme els divendres a la tarda de 16.30 a 20.30 i els dissabtes al matí de 10.00 a 14.00.
 
CALENDARI DE TREBALL
dia 1: Presentació, introducció i preparació de l’original.
dia 2: Desenvolupament de l’original: modelat, construcció.
dia 3: Final de l’original. Estudi i començament del motlle.
dia 4: Realització del motlle.
dia 5: Finalització del motlle. Inici colades
dia 6: Colades
dia 7: Colades
dia 8: Acabats. 

Preu: 180€*
(*) Fins el 20 de març i un cop aplicat el descompte. Després del dia 20 de març el preu passarà a ser de 208,00 €. 

Més informació i inscripcions: [+]