PRESENTACIÓ: "Los Rechazados" a la Caníbal

LLIBRERIA LA CANÍBAL (Barcelona)
Dia: Dijous, 19 de març de 2015
Hora: 19:30h
Lloc: Carrer Nàpols, 314

Presentació a càrrec de Caterina Almirall, Miquel García i Antònia del Río.

L’any 1973 Marlon Brando va rebutjar l’Oscar al que havia estat nominat per la seva actuació a The Godfather. En comptes de recollir la estatueta va enviar en lloc seu una jove índia que va fer un breu discurs denunciant el maltractament que sofreixen els indis nord-americans de mans de la indústria del cinema. Quaranta anys més tard un jove de quinze anys va rebutjar el premi que havia guanyat en un concurs convocat per Antena3, per la realització d’un vídeo sobre l’obsolescència programada, davant la contradicció de rebre un IPOD com a trofeu.

Entre un cas i l’altre s’han succeït moltes altres escenes similars, diferents casos en què els guanyadors rebutgen els guardons o al jurat. Aquests són Los Rechazados.

El projecte Los Rechazados qüestiona, a partir de la recerca de casos concrets de persones que han estat premiades en diferents camps del saber i disciplines i que per motius molt diversos han renunciat al guardó, com els formats a priori crítics, o que tracten de desenvolupar una crítica institucional, poden esdevenir cànon.

Més informació: [+]