EXPOSICIÓ: "Verger celeste" de Sergi Barnils a la Galeria Canals

CANALS. GALERIA D'ART (Barcelona)
Entre el 05/03/2015 i el 28/08/2015

Sergi Barnils és un artista de Sant Cugat que va néixer a Bata -Guinea Equatorial- l’any 1954, on els seus pares residien aleshores. Durant la dècada dels '90 es dona a conèixer i a partir d’aleshores la seva obra s’exposa a diferents indrets d’Europa on és molt reconeguda, sobre tot a Itàlia, Alemanya i Suïssa. Canals-Galeria d'Art, va donar a conèixer aquest artista a principis dels anys '90.

El seu llenguatge pictòric es basa en les arrels més primitives i colors contundents, la seva atracció pel paisatge en etapes inicials es transforma en un abandonament de la representació, per desenvolupar una síntesi espacial. Un diàleg entre el dibuix, la geometria i el simbolisme, on s’hi poden observar les fonts de la nostra tradició, en especial del món medieval. Obres que elabora amb una tècnica pacient i meticulosa, de superposició de capes amb transparències, de gratat i ratllat.

En la exposició “Verger celeste” ens presenta obres de petit format sobre paper i ceràmiques. A les obres de paper hi representa imatges gràfiques i signes de l’alfabet, amb configuracions que ens apropen a la cultura primitiva de l’art mediterrani. La seva inspiració arranca en els capítols 21 i 22 del llibre de l’Apocalipsi. 
Més informació: [+]