EXPOSICIÓ: "Topografies. Atles mèdic-artístic" al Mataró Art Contemporani

MATARÓ ART CONTEMPORANI (MAC)
Entre el 13/03/2015 i el 03/05/2015

Topografies. Atles mèdic-artístic reuneix una selecció d’obres de Laia Martí Puig i Cori Mercadé. Les seves obres dialoguen in situ amb il·lustracions de llibres i atles mèdic-científics (del Museu d’Història de la Medicina de Catalunya, a Terrassa, i de col·leccions privades) i parlen del pensament i la política de la diferència sexual, que han conegut en relació amb Duoda, Centre de recerca de dones de la UB.

L'exposició proposa entendre el cos humà com un “lloc” (topos) i explorar la seva representació (grafos) prestant atenció al què mirem i sentim, sense prejudicis. D’aquesta manera és possible adonar-se que la mirada científica en les il·lustracions mèdiques no és tan objectiva com es proposa i la mirada artística registra “veritats del cos” quan el traça. A cada una de les obres hi podem llegir episodis d’una història del cos en la nostra cultura i també aspectes de la història de les relacions entre els sexes.

L'exposició convida a fer un acte d’escolta profunda del propi cos i una pràctica de consciència materna, es a dir, a pensar-nos com un cos que sosté d’altres i que es deixa sostenir per l’altre/a. Dibuixar una nova anatomia humana del cos en relació d’equilibri precari i parlar de la potència sanadora i creadora de la relació.

L'exposició ha itinerat per la Sala Muncunill de Terrassa, la Sala Joan Comelles de El Masnou. Aquesta exposició va acompanyada d'un servei educatiu des del 13 de març al 3 de maig.

L'exposició proposa un seguit d'activitats complementàries: visites comentades, sessions de performances d'alumnes de grau i de postgrau de la Facultat de Belles Arts de Barcelona i un concert.
 
-Divendres 13 de març a les 19:30h abans de la inauguració.
-Dissabte 21 de març a les 19h.
-Dissabte 11 d'abril, a les 18h (amb sessió de Perform-grafia: Acte d'escolta 1amb performances de Mar Serinyà i Cèlia Prats Toran)
-Divendres 24 d'abril a les 18h (amb sessió Perform-grafia: Acte d'escolta 2, amb performances d'estudiants de la Facultat de Belles Arts).
 
Si voleu una visita comentada creada i guiada per Cori Mercadé i específica per a un grup escolar o d'amics/gues, us preguem us poseu en contacte amb calarenas@ajmataro.cat per concretar dia/hora.

Exposició a cura d'Assumpta Bassas.

Més informació: [+]