EXPOSICIÓ: "Prophetia" a la Fundació Joan Miró

FUNDACIÓ JOAN MIRÓ (Barcelona)
Entre el 13/03/2015 i el 07/06/2015
Inauguració: Dijous, 12 de març de 2015 a les 19:30h.

Prophetia reuneix obres de vint-i-cinc artistes que han seguit i comentat el procés de formació de l’Europa comunitària. El punt de partida de l’exposició és un vídeo de l’albanès Anri Sala, de 2002, que retrata el moment en què el somni europeu encara estava intacte en alguns països que aspiraven a entrar a la Unió Europea. Les altres obres de l’exposició són molt més recents i reflecteixen el sentiment actual d’incertesa pel que fa al projecte europeu.

La diversitat d’orígens dels artistes representats a la mostra fa que hi conflueixin punts de vista i sensibilitats molt diferents. Com a conjunt expositiu, Prophetia vol ser un espai que convidi a la reflexió sobre la història i l’evolució de la Unió Europea, amb un èmfasi especial en aspectes de màxima actualitat.

Prophetia s’estructura a partir de tres conceptes estretament vinculats amb els fonaments filosòfics i ideològics d’Europa: el rapte, la correspondència o reciprocitat, i la responsabilitat. Aquests tres conceptes també vertebren la publicació vinculada amb l’exposició, que inclou textos de Bojana Kunst, Ingrid Guardiola, Cécile Bourne Farrell, José Luis Corazón, Srecko Horvat i Piedad Solans.

Prophetia és un projecte comissariat per Imma Prieto.

Més informació: [+]