CINEMA: "National Gallery", de Frederick Wiseman

Director: Frederick Wiseman 
Durada: 175 min.
Nacionalitat: França, EUA.
Any: 2014

SINOPSI:
Documental que s'endinsa a la National Gallery londinenca i proposa un viatge al cor d'aquesta institució, poblada d'obres mestres de la pintura occidental de l'Edat Mitjana al segle XIX. És el retrat d'un lloc, el seu funcionament, la seva relació amb el món, el seu públic i els seus quadres.

RESSENYA
Fa trenta anys que Frederick Wiseman retrata institucions. Repetitiu? En realitat, cadascun dels seus retrats és una cara del poliedre de l'ànima humana. A National Gallery s'instal·la al llarg d'un any dins el cèlebre museu com un voyeur mentre succeeixen les exposicions dedicades a Leonardo da Vinci i Turner.I des de les seves entranyes i el seu dia a dia ens parla del món que obre cada obra iens mostra com s'hi apropen els experts des dels seus rols: els restauradors han de conèixer al detall la tècnica de cada artista per poder interpretar-lo, els guies exposen fascinants històries sobre els quadres i les intencions dels artistes, els comissaris han de donar sentit al conjunt...

L'observació precisa i sàvia del director va copsant l'essència delque significa un museu avui dia i ens permet a nosaltres, espectadors, connectar-nos amb l'art amb majúscula. Un viatge fascinant pel món de l'art i sobre com els humans ens hi podem afrontar.

Font: ressenya de Ventura Durall publicada a "Butxaca": [+]