DEBAT: "És possible un altre tipus de seguretat?" a l'Edifici Històric de la UB

UNIVERSITAT DE BARCELONA
DEFENDER. A quien defiendeSolidaritat UB
NOVACT

Dia: Dimecres, 25 de febrer de 2015.
Hora: Entre les 19:00 i els 20:00h. 
Lloc: Edifici Històric de la UB. Aula Capella.

El proper dimecres, 25 de febrer a les 19:00 a l’Aula Capella de l’Edifici Històric de la UB, les entitats que conformen la coalició “Defensar a qui Defensa” i, especialment, la Fundació Solidaritat UB i NOVACT, Institut Internacional per l’Acció Noviolenta, obren el debat entre persones expertes en la matèria, formacions polítiques i societat civil, per tal de contribuir a un anàlisi sobre la possibilitat d’establir un altre tipus de seguretat centrada en els drets humans i la llibertat.

Aquests últims anys estem vivint un augment de manifestacions i mobilitzacions ciutadanes en resposta a les retallades en drets econòmics, socials i culturals. Un retrocés en l’Estat de Benestar que ha augmentat la indignació a molts indrets de Catalunya.

En relació a aquest increment de les accions de la ciutadania, també ha augmentat el control social amb noves mesures legislatives i major presència dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat al carrer. S’ha registrat un augment de les denúncies per l’actuació de l’Administració i dels seus agents en relació a la limitació de drets i, en aquest sentit, ha resultat paradigmàtica la repercussió pública que ha tingut el conegut com a “cas 4F”, a partir de la retransmissió del documental “Ciutat Morta” per la televisió pública catalana. S’ha propiciat el debat públic entorn a un seguit de decisions i accions judicials, policials i polítiques en relació a aquest cas i, en definitiva, entorn a la dicotomia seguretat/llibertat. 

Més informació: [+]