CICLE D'ACTIVITATS: 175 anys de fotografia a Barcelona

CENTRE CULTURAL LA CASA ELIZALDE (Barcelona)
Diversos dies: Entre el 13 i el 22 de novembre de 2014

Ara fa 175 anys, el 10 de novembre de 1839, en un acte solemne, la Reial Acadèmia de les Ciències i les Arts de Barcelona va organitzar la presentació pública de la tècnica del daguerreotip. D’aquesta manera s’obtenia la primera fotografia de l’Estat espanyol, al Pla de Palau de Barcelona, i s’inaugurava un llenguatge nou, vinculat a la tècnica i a la modernitat, entre la ciència i l’art.

Més enllà dels arxius, avui dia hi ha moltes entitats que vetllen per la conservació i la difusió del patrimoni fotogràfic. Sobretot perquè les imatges són considerades la memòria gràfica indispensable per conèixer la història de persones, barris i ciutats. Les fotografies són testimonis directes de la vida del passat i ens aporten informació rellevant sobre aspectes socials, econòmics, polítics, culturals i un llarg etcètera d’un moment històric determinat.

En el cicle que presentem, coneixerem el vincle de la fotografia i la memòria històrica local a partir de projectes construïts a l’entorn d’aquest binomi. Commemorarem l’arribada de la fotografia a Barcelona tot recuperant-ne la història, el món dels estudis de retrat, l’evolució tecnològica i els espais socials que ha ocupat la fotografia.
 
Podeu consultar el PROGRAMA d'activitats.


Més informació: [+]  [+]