Convocatòria POSTCONSTRUCCIÓ. Inter-Accions
Convocatòria POSTCONSTRUCCIÓ.
Site Especific per a una Casa de Tàpia 


Fins al 20/04/2014 [+]


Inter-Accions és una proposta d’estudiants de Belles Arts i Arquitectura que des del 2012 or­ganitzen seminaris, conferències, tallers, exposicions i actualment una publi­cació amb un recull d’articles de professors i alumnes d’ambdues carreres amb l’objectiu de traspassar les barreres de la disciplina i obrir pràctiques col·lectives a la ciutat. A partir d’aquesta idea obrim la Convocatòria 2014:

POSTCONSTRUCCIÓ fa referència a tot allò que esdevé o hauria de plantejar-se després de la CONSTRUCCIÓ: Què fem amb els pisos buits construïts i sense ocupar? Què fem amb aquells espais residuals o urbanitzacions construïdes? Què fem amb tot el que hem après a la carrera? Què fem amb tots els projectes que hem pensat i ideat, que hem construït en la nostra ment, quan veiem que mai els podrem fer realitat? A totes aquestes preguntes se’n deriven unes res­postes positives, proactives: Quines eines tenim per a repensar la manera de fer? Com podem compartir les eines per a una millor organització, participació, col·laboració i col·lectivització en la presa de decisions que afecten la nostra ciutat? Quin és ara el paper de l’arquitecta, l’artista o l’urbanista?...

Participants
La participació pot ser tant a nivell individual, com en grup i és oberta a tots els artistes, arquitectes, enginyers, estudiants o no, amb interessos sobre el camp de l’art, l’arquitectura i l’urbanisme des de qualsevol perspectiva.

Jurat
Un jurat format per Nora Arias, Borja L. Fermoselle, Marta Carrasco, Sergi Selvas (Inter-Accions), Laia Ramos, José Luis Oyón, Teresa Roca i Mar Santamaria seleccionarà un mínim de 4 obres que s’adeqüin als criteris de la convocatòria. En la selecció es tindrà en compte la projecció del tema i la relació amb el context actual. Es valorarà incloure més propostes si aquestes es poden organitzar en paral·lel amb la resta de projectes selecccionats, per exemple en el cas d’accions o performance puntuals.

Premi
Es dotarà d’una Targeta Regal RAIMA de 60€ per cada un dels 4 projectes seleccionats per a gastar a qualsevol establiment. S’entregarà la Targeta un cop  resolta la Convocatòria.

Calendari
El plaç d’entrega de les propostes s’acaba el 20 d’abril de 2014. L’exposició es durà a terme del 5 al 30 de maig.  S’organitzaràn quatre sessions, una per setmana i artista o grup seleccionat. Durant aquest període es realitzaran activitats al voltant de les propostes, com taules rodones, conferències o xerrades.

Responsabilitats de l’autor o autora de l’obra seleccionada
En cas de ser seleccionat, cada participant es farà responsable de transportar, instal·lar i adequar la seva obra a l’espai expositiu. La intervenció ha de ser efímera, sense modificar l’edificació, quedant aquesta en les mateixes condicions que abans de la intervenció. Les imatges d’algunes obres podran ser utilitzades per la producció de cartells o publicacions relacionats amb l’exposició. L’organització no es farà responsable del material exposat a la Casa de Tova que romandrà oberta de 10h a 19h de dilluns a divendres els dies que duri l’Exposició.

Lliurament de les propostes
Seran vàlides obres de qualsevol tècnica i format, que han de ser explicades en un document de dues pàgines com a màxim de manera clara, especificant les dades tècniques de l’obra i els requeriments expositius i de muntatge. Cal adjuntar imatges que permetin una bona visualització del resultat final. El document ha d'incloure les dades de contacte de cadascun dels autors, i un breu CV. És recomanable enviar també documentació gràfica i textual d’obra recent dels participants.

Tota la documentació ha de ser enviada per correu electrònic
a l’adreça: hola@inter-accions.org

Amb el subjecte “POSTCONSTRUCCIÓ + NOM I COGNOM/S + TÍTOL DE L’OBRA“. El format dels arxius ha de ser .pdf i per qualssevol dubte, podeu escriure’ns a aquest mateix correu.

Participar en la convocatòria suposa l’acceptació d’ aquestes bases.