L'Antic Teatre i el Graner - Mercat de les Flors presenten la seva primera coproducció amb “Trópico. Tierra Quemada" de Txalo Toloza-Fernández"Tierra Quemada. Tropico#9” de Txalo Toloza amb Laida Azkona,
els dies 28, 29 y 30 de març a l’Antic Teatre.

"Tropico. Tierra Quemada" és una road movie escènica videogràfica que planteja la pregunta sobre quines possibilitats ens queden per lluitar quan el nostre enemic és molt més gran que nosaltres.

Txalo Toloza-Fernández, videoartista i performer, és membre de la Companyia FFF, dirigida per Roger Bernat, i col·laborador habitual de Sonia Gómez.


 
L’Antic Teatre (espai de creació independent dedicat a la investigació, innovació y creació escènica actual) i el Graner (centre de creació i aprofundiment en el llenguatge del cos i el moviment gestionat pel Mercat de les Flors), presenten la seva primera coproducció: “Tierra Quemada. Trópico#9”, del creador Txalo Toloza-Fernández.

Aquest artista atacameny (Xile), resident a Barcelona des de fa més de 15 anys, presenta la seva segona creació com a director d’escena després de “Todos los grandes tienen problemas de piel”, també estrenada a l'Antic Teatre el 2010. Txalo és videocreador i performer i és membre de la companyia FFF, dirigida per Roger Bernat, també col·laborador habitual de la corògrafa i performer Sonia Gómez i la companyia mexicana Lagartijas tiradas al sol.

"Trópico. Tierra Quemada", compta en escena amb la coreògrafa Laida Azkona i el mateix Txalo. A la peça, mitjançant una dramatúrgia d’estil videogràfic es qüestionen el sentit de la lluita quan els nostre enemics son molt més forts i superiors en força que nosaltres. Quan ja ho hem provat tot, què ens queda per fer?

Aquest espectacle es podrà veure a l’Antic Teatre els dies 28, 29 i 30 de març.
 

“Trópico. Tierra Quemada”
 
DATES: 28, 29 i 30 de març de 2014
HORES: 21h (Diumenge a les 20h)
LLOC: Antic Teatre c/ Verdaguer i Callís 12, Barcelona
DURADA: 70 min. aprox. 
PREU: 6€
Reserves: anticteatre@anticteatre.com, 93 315 23 54
 

Fitxa Artística:

Un projecte de Txalo Toloza-Fernández.
Performers: Laida Azkona Goñi i Txalo Toloza-Fernández.
Disseny de so: Juan Cristóbal Saavedra.
Disseny d’il·luminació: Ana Rovira.
Disseny audiovisual: MiPrimerDrop!
Estilisme: Mikel Colás.
Texts: JuliaT, Laida Azkona Goñi i Txalo Toloza-Fernández.
Traducció al Quechua: Yolanda Huañec.
Música: Lisabö, Philippe Katerine, Johann Christoph Bach, Fire! Orchestra, Chinese Trance, Nils Frahm – Hammers y Boddika & Joy Orbison

Amb la col·laboració de: Tienda Derecha, Centro Rimasun, BlogMobileArts, Bicing.
Agraïments: La poderosa, ARTAS, Sònia Gómez, Edmond Broessel, Elèctrica Produccions, Teatron, Sr Fermín Panzevic y Leopoldo Wolff.

Una coproducció de: Antic Teatre / Adriantic, Graner - Mercat de les Flors, Belar Gorria y Hornitos.


Sinopsis
Quines possibilitats ens queden quan les hem esgotat totes?
Tierra Quemada és un projecte nascut d’una sèrie de documentals atípics que intenta dibuixar la cartografia que hem escarificat sobre el nostres cossos. Un mapa erroni ple d’espais durs, àrids, solitaris i precaris, oblidats i rebutjats.
Un viatge al Tròpic de Capricorn en una roadmovie que no avança cap enlloc, entès com un intent fallit de rellegir i comprendre la nostra bitàcola


Biografia artística
Txalo Toloza-Fernández (Anafagasta, 1975)
Es forma com a creador  audiovisual a Santiago de Xile i Barcelona, on resideix i treballa des del 1997. Videoartista, performer, comissari d'exposicions i vj, durant els últims anys ha especialitzat el seu treball en la creació audiovisual dirigida a les arts vives i ha treballat amb telèfons mòbils aplicats a la vídeo creació. És col·laborador  habitual de la performer Sonia Gómez, de la companyia mexicana de teatre documental Lagartijas tiradas al Sol i des de 2009 és membre de la  Companyia FFF del director d'escena Roger Bernat.

Laida Azkona (Pamplona 1981)
Establerta a Barcelona i Pamplona es dedica a les arts vives amb una concepció transdisciplinar. El seu enfocament actual, es situa a l’escriptura, entesa com una concepció més enllà d’allò coreogràfic i de la presencia – moviment del cos. Formada a The Rambert School (Londres), a SEAD (Salzburgo) i a The Trisha Brown Company Studio (Nueva York), ha estat interpretada de creadors com Francisco Scavetta (Oslo), Juschka Weigel (Berlín) o Noemí Lafrance (Nova York). Les seves dues últimes creacions individuals son Mu-To (excavar un túnel hasta China) y Ciento Volando. Cofundadora del Colectivo escénico Hierbaroja, és també una de les directores artístiques del festival INMEDIACIONES.
 

Més informació:

Contacte:
comunicacio@anticteatre.com
933152354
659029781

Antic Teatre:
http://www.anticteatre.com

Graner:
http://granerbcn.cat/

Link específic d’espectacle:
http://www.anticteatre.com/programa2014/marzo/txalotoloza.html

Web Txalo Toloza-Fernández:
http://miprimerdrop.wordpress.com/

Vídeo sobre residència de creació a Graner:
https://vimeo.com/88588290