Beques d'Arts Plàstiques i de Comissariat d'Exposicions per 2014-2015

La Fundació Botín convoca les Beques d'Arts Plàstiques i de Comissariat d'Exposicions per 2014-2015


La Fundació Botín arriba el 2014 a la seva 22a edició de la convocatòria de Beques d'Arts Plàstiques i la 10a de les Beques de Comissariat d'Exposicions i Gestió de Museus. En el primer cas el termini de sol·licitud es tanca el 30 d'abril i en el segon el 9 de maig a les 14 hores.

Les Beques d'Arts Plàstiques, d'àmbit internacional i amb una important projecció, són ajudes per a formació, investigació o projectes personals per al període 2014-2015 que es tanquen amb l'organització de l'exposició Itineraris i l'edició d'un catàleg.

La convocatòria està oberta a persones de qualsevol nacionalitat amb l'únic límit de tenir entre 23 i 40 anys per a les beques de formació. Els ajuts per a cada beca són sense canvi de residència, 16.000 euros, i amb trasllat a un altre país, diferent del de la seva residència actual, 24.000 euros. Aquests ajuts comprenen viatges, allotjament, manutenció i lloguer d'estudi. S'afegiran les taxes acadèmiques del centre triat per a les beques de formació i l'assegurança mèdica sempre que hi hagi desplaçament.

El termini de sol·licitud finalitza el 30 abril 2014 a les 14:00 hores. S'haurà d'emplenar el formulari de sol·licitud a través de la web. La resta de la documentació s'ha d'enviar obligatòriament en paper a la seu de la Fundació Botín a Pedrueca 1 de Santander.

Els artistes de la Convocatòria XX, protagonistes el 2014 de l'exposició Itineraris que es pot veure a Santander fins al 20 d'abril, comenten la seva experiència amb la Beca de la Fundació Botín en aquest vídeo

Les dues Beques a l'estranger per a formació especialitzada en Comissariat d'exposicions i Gestió de museus tenen l'objectiu d'obtenir una capacitació professional en la teoria i tècniques sobre la gestió de museus i l'organització d'exposicions d'una manera integral (curatorial studies). El destí de la formació ha d'estar orientat a l'art contemporani (des de les avantguardes a l'actualitat). De forma excepcional es contempla la possibilitat de sol·licitar pròrroga en el centre de formació escollit. Pot ser total o parcial segons determini el jurat, i per un període màxim de nou mesos.

La sol·licitud de la beca es realitzarà exclusivament via on line a través d'www.fundacionbotin.org fins al divendres 9 maig 2014 a les 14:00 hores.

Les condicions són ser diplomat, llicenciat o estudiant de postgrau, en Belles Arts, Història de l'Art, Filosofia i Estètica, Literatura, Humanitats o Crítica, o ser un professional de l'Art que, no complint els requisits anteriors, pugui demostrar capacitació en el camp; posseir la nacionalitat espanyola, o demostrar la residència a Espanya des dels cinc anys anteriors a la sol·licitud; tenir entre 23 i 40 anys; dominar l'idioma del país on es trobi el centre escollit, i comptar amb l'acceptació per escrit del centre de formació escollit.

La dotació total de la beca comprèn 18.000 euros - en concepte de viatges, allotjament, manutenció, etc- als quals se sumaran fins a un màxim de 12.000 euros destinats a l'abonament de la matrícula en el centre de formació escollit.