“Sobre gats, sense títols, happenings, massilles, entrepans i altres conceptes” d'Aggtelek. Cyan GalleryON: Cyan Gallery (Carrer de la Fusina, 5. 08003 Barcelona). QUAN: del 30 de Gener al 29 de Març del 2014. HORARI: de Dimarts a Dissabte de 11h a 14h i de 15:30h a 19:30h. 


Aggtelek es presenta a la Cyan Gallery amb un projecte instal·latiu de nova creació. Es tracta d’una continuació de la sèrie Travel Notes, iniciada a la galeria berlinesa Exile al 2013 i amb la publicació d’un llibre per la Sala d’Art Jove de Catalunya. Xandro Vallès i Gema Perales –a.k.a. Aggtelek– plantegen una reflexió sobre els processos de producció posant en qüestió els mecanismes econòmics que regeixen l’art i, per extensió, els que estructuren la nostra societat. A partir de collages fotogràfics d’imatges trobades formalitzen les seves investigacions amb pintures a l’oli, escultures i posades en escena dins l’espai de la galeria.

El punt de partida de Travel Notes és una proposta de viatge, real o fictici: a les platges desertes a les Filipines, succeeixen recorreguts pel Canadà més poètic i fins i tot una ruta pels restaurants icònics de fast food a Los Angeles... Impressions i vivències derivades d’aquests relats s’entrellacen amb novel·les, personatges i artistes que, d’una manera o d’una altra, van saber captar l’essència d’aquests indrets.

Amb el seu muntatge els artistes proposen un joc al visitant mitjançant processos de producció que incideixen en el model econòmic que articula l’art actual. Involucrant al visitant com a partícep actiu del conjunt creatiu, el conviden a experimentar la conceptualitat de l’obra, viure la idea, gaudir de l’aventura que és formar part de la pròpia pintura, teatralitzar l’acció de la representació i actuar en ella: performativitzar el viatge.
Aggtelek ha creat aquesta sèrie amb la fi de que la idea cobri vida a través de la persona que s’interessa per l’obra i així fer de l’art un viatge per diferents estats: mentals, conceptuals, sentimentals, espacials, temporals. “Ara és el moment de poder viure experiències, viure la teva pròpia obra o aportar l’obra a l’artista”. 

Més informació [ + ]