Inauguració de "Louis Eden projet", de Miguel Parra Urrutia

Inauguració: 6 de març a les 19.30h.


"Louis Eden projet" arriba al març a Barcelona de la mà de Miguel Parra Urrutia per ser exposat en el ja consolidat centre d'art emergent WTArtspace (WTA).

Després de la concorreguda exposició Rostres, projecte del fotògraf italià Sergio Grispello, WTA cedeix el seu espai a l'esperat treball de l'artista Miguel Parra Urrutia "Louis Eden projet", una proposta visual pluridisciplinar amb un fort component sociopolític.

Miguel Parra Urrutia, artista xilè establert a Paris, actualment resideix i treballa en el centre d'art Werner Thöni Artspace (WTA) en el projecte "Louis Eden projet", projecte desenvolupat al llarg de gairebé una dècada.

Louis Eden, personatge enfundat en un peculiar vestit, és l'alter ego de l'artista i la mostra evident que la gent evoluciona d'una manera molt particular i lliure. La seva personalitat s'enriqueix i desenvolupa a mesura que avança el projecte i les seves maneres a desplaçar-se, caminant i / o corrent en espais oberts o descansant en espais tancats, ho fan encara més humà.

El treball de Parra, el muntatge en WTA consistirà en una instalació i una sèrie de dibuixos i vídeos relacionats amb el personatge anteriorment descrit, és una metàfora del desplaçament i el tràfic humà, una "reflexió pràctica sobre el temps que passa" tal com el descriu. Totalment relacionat amb el turisme i amb una visió crítica i diferent d'aquest, l'artista, principal viatger, es planteja i versiona diferents aspectes i situacions pel que fa al viatjar i en reaccionar l'ésser humà es refereix.
La seva obra ha de ser i és completament emocional, "ha de comunicar", aconseguint a través d'impactants i diversos codis comunicacionals amb els que mostra una sèrie de processos creatius que creixen però que al seu torn no revelen del tot la personalitat de l'artista, doncs tal com ell es defineix, "No sóc el que faig, sóc més complex del que jo exerceixo".

Miguel Parra Urrutia considera una gran oportunitat exposar a WTA, ja que això comporta formar part de l'elenc d'artistes autoexigents i divergents, que ja han pogut mostrar la seva obra en aquest centre innovador, la màxima és tornar l'art als artistes i al seu públic sense dir interessos econòmics, una cosa molt necessari en el panorama cultural i polític que ens envolta.