Exposició: Provisional [entre referents]


Del 17 al 27 de febrer a la Sala d'Exposicions de la Facultat de Belles ArtsL'exposició Provisional [entre referents] versa sobre els referents que apuntalen actualment els processos en la creació artística.

La mostra acull les imatges d'un col·lectiu d'artistes emergents, tots avui emergents, per allò de l'estat d'emergència, entre els quals hi ha alumnat, ex-alumnat i professorat de la Facultat de Belles Arts de Barcelona.

El referent, en aquesta exposició, s'entén com la realitat extralingüística, concreta o abstracta, a la qual al·ludeix un signe o imatge. A partir d'aquest sentit, traslladem als participants l'encàrrec següent: realitzar una sèrie d'imatges ad hoc, que representin les referències intel·lectuals, emocionals i/o vivencials, que encoratgen o guien la creació artística.


El resultat: una cartografia visual de referents, una cosmologia que ens permet re-visitar les referències del present-passat i convida a re-pensar les futures, des del lloc comú del nostre àmbit específic de la creació i la recerca: el lloc de la representació.

El títol de la mostra Provisional [entre referents], d’una banda, revela l'efímer de qualsevol construcció i/o de-construcció de referents, en acord tàcit amb les nostres experiències, aprenentatges... i, de l’altra, posa de manifest la urgència de re-considerar-los davant l'estat la precarietat extrema en la qual ens trobem.

Inauguració
Serà el proper dilluns 17 de febrer a les 17:30h.

Horari
Laborables, de 10 a 12:00h. i de 16 a 20:00h.

Organitza
Departament de Dibuix, UB

Col·labora
 Vice-deganat de Cultura i Estudiants, Facultat de BBAA – 35è Aniversari de BBAA

Direcció i coordinació
Montserrat López

Equip col·laboradors  
Juan F. González, Diego Gil, Lídia Górriz & J. Dalmau, Carlos L. Mauricio, Júlia
Montilla. Lluís Pera i Marcel Pie Barba

Becaris
Judit Onsès, Carmela Santonastaso i Pau Ferrando

Participants
Núria Añell · Raquel Avellaneda · Marta Belmonte · Raquel Bistuer · Anna Brucart &
Carmen de los Llanos · Lucía Castro · Lúa Coderch · Maria Coma · Mireia De Juan ·
Anna Dot · Alfonso Fernández · Neus Frigola & Aldo Urbano · Begoña Garcia ·
Federico García · Lorena García · Alberto Gil · Sara Gómez · Eugènia Granell · M.
Carmen Herbón · Paola Ibaceta & Jonatan Torres · M. Magdalena Jaume · Javier
Jiménez · Anna C. López · Elena López · Èlia López · Maria Lliteras · A. Isabel Medina
Marina Monclús  · Muladhara · Judit Onsés · Margarita Ortegón · Olatz Otalora · Marc Padró & Andrea Torres · Marta Pareja · Susana Pérez · Sofia Piqueras · Mireia Plans · Boris A. Prat · Iago Remacha &  Esteban Villegas · Alba Rihe · Nicolás Rojas · Julia Rubio · Carlos Ruiz · Xavier Segura · Laura Serradilla · Imma Simon · Isabel Soler · Xavier Tàrrega · Begoña Toledo · Ruben Torras · Marina Uguet