DRUMMING DE STEVE REICH. MACBA es viu

08.02.2014 a les 19hAccés gratuït amb l'entrada del Museu. Aforament limitat. Sales del Museu

La col·laboració entre l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i el MACBA continua oferint interessants propostes musicals. En aquesta ocasió, el grup de percussió interpreta Drumming, una obra emblemàtica en el repertori de la música del segle XX. L’autor és Steve Reich, compositor nord-americà i pioner del minimalisme, que la va escriure quan va tornar d’Àfrica i la va estrenar el desembre del 1971. Dura una hora i, encara que s’interpreta tota sencera, la componen quatre parts, corresponents a quatre grups d’instruments:

- Vuit bongos
- Tres marimbes tocadas per nou percussionistes i veu
- Tres lires, piccolo i xiulets
- Tutti, dels instruments anteriors.

De clara influència africana, la peça sorgeix a partir d’un únic motiu rítmic, repetit de forma obsessiva, que es multiplica, es descompon, superposa i gradualment es desfasa, i aconsegueix una gran varietat de textures.

El mes de març que ve, el Mercat de les Flors presentarà Drumming Live, la versió coreografiada d’aquesta obra a càrrec de la prestigiosa companyia Rosas de Anne Teresa de Keersmaeker. La partitura també serà interpretada en aquesta ocasió pel grup de percussió de l’ESMUC.