TALLER "LA CIUTAT SOUVERNITZADA"

CENTRE CULTURAL LA MERCÈ (GIRONA)
Dilluns 29/07/2013
De 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 18:00 h
Centre Cultural la Mercè (Girona)

MUSEU EMPORDÀ, CASA EMPORDÀ (FIGUERES)
Dimarts 29 i dimecres 31 de juliol de 2013
De 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 18:00 h

Inscripcions
Fins al 24/07/2013

En el marc de l’exposició “Viatge Extra-Ordinari”
Organitzen: Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona i Museu Empordà de Figueres

Taller de reflexió a través del qual s’analitzaran temes d’actualitat social, cultural i política en relació a la idea de ciutat en el qual els assistents podran participar de forma activa. L’objectiu del taller es potenciar el sentit crític, la capacitat d’anàlisi i el coneixement dels processos que intervenen en la creació del nostre imaginari i la identitat col·lectiva.

Rogelio López Cuenca (Nerja, Màlaga, 1959). Artista reconegut internacionalment, té obres en les principals col·leccions d'Espanya i treballa habitualment amb importants centres i museus d'art contemporani espanyols i llatinoamericans. Ha desenvolupats treballs sobre temes polítics i econòmics d'actualitat des d'una posició de compromís social i aportant el seu posicionament crític. Comunica de forma oberta i directa, a través d'imatges apropiades, eslógans i cites, per impel·lir al públic a interrogar-se sobre situacions que semblen adaptar-se i absorbir-se amb naturalitat gràcies al conformisme de la societat, malgrat la seva veritable condició irregular.
www.lopezcuenca.com

Actualment presenta dues obres a l'exposició “Viatge extra-ordinari”: Openning Picasso (2011) al Bòlit-LaRambla de Girona i Casi todo Picasso (2011) a la casaEmpordà, del Museu Empordà de Figueres.

“Hi ha una imatge de la ciutat feta de clixés i prejudicis. Sobre aquesta imatge preconfigurada les produccions culturals i artístiques han tingut històricament – i també tenen actualment – un paper fonamental que es fixa en l’imaginari i en la identitat col·lectiva, tot amagant o sublimant el caràcter conflictiu del seu origen.

Fins a quin punt les pràctiques artístiques contemporànies, en una època marcada per la sobreinformació i el simulacre, poden participar en els processos de relectura crítica d’aquests, amb freqüència monolítics i amb voluntat d’inalterables, memorials que silencien més que no mostren el caràcter inacabat, en construcció, en trànsit?”

Rogelio López Cuenca, març de 2013

Més informació [+]