EXPOSICIÓ: DOUG MENUEZ. UN GENI AUDAÇ: LA REVOLUCIÓ DIGITAL A SILICON VALLEY 1985- 2000

LA VIRREINA
17/06/2013  24/09/2013 

Tot i que es tractava d’una tasca complexa, amb tot el ressò publicitari que comportava, vaig aconseguir dur a terme el meu projecte. Vaig descobrir aquesta necessitat alegre i imperiosa d’inventar eines, innata en l’ésser humà des de fa milers d’anys. Vaig ser testimoni d’un esdeveniment incontrolable, àvid, salvatge —en una paraula, una cosa ben humana— que encara subsisteix a Silicon Valley a l’espera que aparegui una nova tecnologia que compleixi les promeses de l’anterior.

Doug MenuezA partir del pròxim 17 de juliol, La Virreina Centre de la Imatge acull l’exposició Un geni audaç. La revolució digital 1985-2000.

Durant quinze anys, Doug Menuez va seguir de prop el dia a dia d’una tribu secreta d’innovadors a Silicon Valley, inventors d’una tecnologia que revolucionaria la nostra cultura i els nostres hàbits. El projecte va començar el 1985, quan Steve Jobs va donar permís exclusiu al fotògraf per seguir de prop el seu treball i el del seu equip, i es va anar ampliant amb les imatges d’altres grans inventors i de les més de setanta empreses que van acceptar de participar-hi, sovint per períodes de diversos anys. En finalitzar el seu projecte, Menuez disposava d’un total de 250.000 negatius que documenten l’univers que envoltava, als anys noranta, l’ascens de Silicon Valley.

Aquesta exposició forma part de la programació de Circuit 2013. Fotografia Documental Barcelona.

Doug Menuez és un guardonat fotògraf establert a Nova York amb més de trenta anys d’experiència en el camp del fotoperiodisme i la fotografia documental. L’objectiu del seu treball consisteix a explorar la condició humana d’aquells individus que proven d’aconseguir l’impossible, més enllà de les seves pors i dels seus límits.
- See more at:

Més informació [+]