WORKSHOP: PUC PARLAR AMB EL CAP? ESTRATÈGIES DE MEDIACIÓ COMISSARIAL AMB TIRDAD ZOLGHADR

A-DESK
23/01/2012- 25/01/2013


Aquest taller aborda la política, els trops i els mites de la "mediació" a la pràctica curatorial. Diferents raons porten als curadors a treballar en art: un propòsit pedagògic, la responsabilitat institucional, les ansietats professionals. Però rarament es consideren aquests motius com a tals. Els mitjans i els medis de la pràctica són realment variats, i van des de l’abraçada pretesament ingènua, a la descripció empírica de l’art, a l’esforç pràcticament paranoide per protegir-ho de la contaminació del llenguatge. Alguns curadors creuen en la capacitat del llenguatge per descriure innocentment la feina, altres afirmen que un llenguatge massa descriptiu pot danyar el potencial de l’art.
Al taller es compararan diversos enfocs que té la pràctica del comissariat avui en dia, i es considerarà models que procedeixen d’altres disciplines per al treball en art. Així mateix s’analitzaran les particularitats de la parla davant l’escriptura, a la llum de les pràctiques discursives que es donen actualment en el camp artístic. Finalment el programa també explorarà nocions de referencialitat, que van més enllà del patrimoni de la parla i l’escriptura.
Tirdad Zolghadr és comissari independent i professor del Center for Curatorial Studies, Bard College de Nova York. Escriu per a Frieze Magazine i també ha contribuït a Parkett, Modern Painters, Bidoun, Cabinet i altres publicacions. Des de 2004, Zolghadr ha estat (co)curador al Cubitt, Londres, IASPIS, Estocolm, la Kunsthalle de Ginebra; diversos espais artístics de Teheran, el pavelló dels Emirats Àrabs Units a la Biennal de Venècia de 2009, la Biennal de Taipei de 2010, i la Biennal de Sharjah de 2005. La seva segona novel·la, Plot, ha estat publicada l’any 2012 per Sternberg Press.
.


Consulta els diferents itineraris del programa d’estudis de A*DESK 2012-2013 per obtenir descomptes.
El workshop de Tirdad Zolghadr forma part del programa d’estudis d’A * DESK 2012-2013, en què es proposa un entorn de formació contínua per a estudiants i professionals, des d’on repensar qüestions relacionades amb la creació contemporània, la mediació cultural -comissariat i educació- i la investigació artística. El programa s’estén fins al juny de 2013 i inclou la realització de seminaris, laboratoris i workshops per part de professionals reconeguts en diferents àrees de la creació.


Més informació [+]