CICLE: MEMORYBYTES: MEMÒRIA COL·LECTIA I POLÍTIQUES D'ARXIU

GALERIA CFD
Dijous, 17/01/2012 - 20:00h

En aquesta sessió s'abordaran temàtiques relacionades amb la memòria individual i col·lectiva i les polítiques d’arxiu, amb conferències a càrrec de María Zafra, María Ruido i Elena Fraj.

QUI ÉS AQUELLA FAMÍLIA? ACCÈS A LES TECNOLOGIES I AUTO REPRESENTACIÓ
María Zafra // Programadora i realitzadora de cine documental.
María ens parlarà del procés de treball de les seves pel·lícules "El recolector de recuerdos" i "Memorias, norias y fábricas de lejía", i abordarà les qüestions d'identitat, migració, la creació d'imaginaris familiars i l'accesibilitat als mitjans, tenint en compte el context en que es van produir les imatges amb les que treballa, és a dir, els records familiars filmats en super 8 i vídeo analògic a Andalusia durant varies dècades fins els anys 80.

CONVOCANDO A LOS FANTASMAS
María Ruido // Artista visual, investigadora i productora cultural. Professora de Belles Arts, Universitat de Barcelona.
María Ruido treballa sobre els imaginaris del treball, la construcció de la memòria i la història, habitualment a partir de l'arxiu com a document que enuncia sabers i discursos. En la seva conferència ens parlarà del seu últim projecte documental sobre memòria, colonialisme i psiquiatria a Tunísia.

L’ARXIU AL CONTEXT DE LES NOVES TECNOLOGIES
Elena Fraj // Professora de Belles Arts, Universitat de Barcelona.
Elena Fraj parlarà de l'arxiu com a element clau i indispensable en la producció de coneixement a la cultura d'Internet, basada fonamentalment en el remix. El qüestionament del copyright i la defensa de la cultura lliure estan provocant altres formes d'entendre la creativitat, la autoria i la producció audiovisual. Concretament, veurem com aquestes qüestions afecten a la realització de webdocumentaries i analitzarem casos molt diversos de gestió d'arxius de la memòria col·lectiva.

Més informació [+]