PROJECCIÓ: DOCUMENTAL "PRÀCTIQUES ARTÍSTIQUES [ENTRE] GÈNERE I TECONOLOGIES"(2011). MAIA CREUS, TAMARA DÍAZ I INÉS MARTINS

FUNDACIÓ ANTONI TÀPIES
Dimarts 04/12/2012 - 18:30

En ocasió de la projecto RE.ACT.FEMINISM #2 – A PERFORMING ARXIVI, s'estrena l'audiovisual Pràctiques artístiques [entre] Gènere i Tecnologies (2011, 50’) realitzat per Maia Creus, Tamara Díaz i Inés Martins, en el marc de la Unitat Departamental d'Anàlisi, Disseny i Societat de l'Escola Superior de Disseny (ESDi), amb la col·laboració del *Institut Catalá dels Dons. La presentació del documental estarà a càrrec de Maia Creus, Inés Martins i Nuria Verges, com convidada.

La investigació Pràctiques artístiques [entre] Gènere i Tecnologies, basada en una perspectiva feminista i en estudis de la performance, s'enfoca en col·lectius artístics que treballen actualment a Catalunya i que les seves pràctiques produeixen eines i tecnologies d'ús compartit, destacant els potencials socialment pedagògics de les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC) de lliure accés. Ens trobem davant pràctiques artístiques que sorgeixen com a noves formes d'entendre el coneixement i que projecten nous paradigmes culturals i de transformació social. L'objectiu de la investigació ha estat visibilizar el treball i el compromís de les creadores actuals respecte dels potencials socials de les tecnologies lliures.

El documental posa de manifest la pluralitat de veus, posicions i estratègies. Està estructurat entorn de qüestions vinculades amb la sostenibilitat econòmica, la propietat intel·lectual, la cultura lliure i els “efectes” feministes de les seves pràctiques, entre moltes altres temàtiques derivades. Participen: Chicks on Speed, Corpus Deleicti, Donestech, Femelek, Kònic Thtr, Lilia Villafuerte, Minipimer TV, Nuria Güell i Denys Blacker.


Més informació [+]