EXPOSICIÓ: ARNAU PUIG. PENSAR LA IMATGE

LA VIRREINA
14/12/2012 - 10/02/2013
   

Aquesta exposició, comissariada per Sílvia Muñoz d’Imbert, ret homenatge a la figura del filòsof, sociòleg i crític d’art Arnau Puig (Barcelona, 1926), conegut abastament com a fundador, ideòleg i promotor de les publicacions de postguerra Algol (1946) i Dau al Set (1948).

Amb motiu d’aquesta retrospectiva dedicada a ell a La Virreina Centre de la Imatge, el mateix autor concep un recorregut que pretén analitzar en clau de present les seves vivències personals, fidel a la línia teòrica de Puig quan postula que la filosofia sorgeix de la realitat i que els conceptes són resultat de l’experiència viscuda.

A partir d’aquesta premissa, l’exposició proposa una aproximació biogràfica a la figura d’Arnau Puig que se centra en dos moments cabdals del seu procés formatiu. El primer bloc, Dels orígens a l’eclosió: “Algol” i el meu “Dau al Set” (1926-1954), recorre el seu entorn històric, sociològic i familiar, des dels orígens fins a l’eclosió dels projectes paradigmàtics de l’avantguarda catalana de postguerra, Algol i Dau al Set. El segon bloc de la mostra, París. L’aiguabarreig de la claredat (1954-1962), reconstrueix l’etapa francesa de l’autor, fins al seu retorn de París el 1962.

Paral·lelament a aquest nivell biogràfic i cronològic, el recorregut de l’exposició presenta un segon nivell discursiu que recull unes acotacions conceptuals en què Arnau Puig reflexiona sobre diferents aspectes de les seves teories.

La mostra es completa amb un audiovisual realitzat per Maite Ninou que conté una extensa entrevista en què el mateix Arnau Puig dóna a conèixer el seu univers i ens permet conèixer millor el seu pensament, la seva experiència i el seu llegat.

Més informació [+]