SEMINARI: CAMPECEPTUALISMES DEL SUD

AUDITORI MACBA 
19/11/2012 - 20/11/2012 


Dirigit per Beatriz Preciado amb la participació d'Aimar Arriola, Alex Brahim, Max Jorge Hinderer Cruz, R. Marcos Mota, Alicia Navarro, Fernanda Nogueira, Miguel A. López i Marc Siegel

El terme PEI Obert designa les activitats obertes al públic programades pel Programa d'Estudis Independents (PEI) del MACBA.

Organitzades en diversos formats com debats públics, seminaris, tallers, programes audiovisuals i conferències, aquestes activitats comparteixen i donen visibilitat a les línies de recerca desenvolupades pel PEI, que també s'articulen amb el programa d'exposicions i d'activitats del MACBA.

Aquest seminari qüestiona la historiografia feminista, gai, lesbiana i queer anglosaxona, els seus conceptes centrals i les seves temporalitats, i els confronta amb la producció micropolítica del Sud i dels contextos dictatorials, postdictatorials i postcolonials, des d'Amèrica Llatina fins a l'Estat espanyol. Aquí el Sud no és un simple emplaçament geogràfic, sinó una contratopia que permet deconstruir els sabers i les pràctiques capitalistes i colonials del Nord. Alhora, tractarem de donar compte del pas des de les estètiques camp i les polítiques queer a una multiplicitat de pràctiques de dissidència de gènere i de guerrilla sexual descolonials i postidentitàries que posen en qüestió les tècniques hegemòniques de producció de la diferència sexual i les seves institucions de reproducció cultural.


Més informació [+]