EXPOSICIÓ:ARRANZ-BRAVO: EDICIONS DE BIBLIÒFIL

FUNDACIÓ ARRANZ-BRAVO
Inauguració 22/11/2012 - 19:30

La il·lustració de llibres d’artista ha sigut una de les arts predilectes del pintor Eduard Arranz-Bravo (Barcelona, 1941). Durant els anys setanta i vuitanta, a banda de pintar fàbriques, fer escenografies pel cinema o accions performàtiques, Arranz-Bravo també realitza edicions de bibliòfil en col·laboració amb escriptors destacats del seu temps: com Francesc Parcerisas, Santos Torroella, Camilo Jose Cela o Baltasar Porcel, entre d’altres. També treballa amb artistes, com amb el pintor Joan Ponç o el fotògraf Xavier Guardans. L’exposició Arranz-Bravo – edicions de biblòfil vol recuperar aquesta vessant desconeguda i sorprenent del seu art, revisant també les diferents edicions que ha seguit realitzant fins els nostres dies.

L’exposició recupera divertits i imaginatius llibres d’artista realitzats durant els anys setanta, com el De toros y muerte juego y rito Antonio Ordoñez, fet amb Rafael Bartolozzi, en que el tàndem d’aristes crearen un llibre amb material seleccionat durant una tournée taurina de Antonio Ordóñez. O bé, Dibuix-Dibuix (1968), realizat en col·laboració amb Robert Llimós i Gerard Sala, a una comuna hippy d’Eivissa. També es recuperen les més de 15 col·laboracions amb el poeta Francesc Parcerisas, així com els llibres d’artista més recents i profunds: Sí EAB (2010) o Hi fet (2006).


D’altra banda, la fundació Arranz-Bravo obra les portes del nou Espai de Documentació i Recerca Arranz-Bravo, que serà inaugurat el mateix dia 22 de novembre a les 19h. Es tracta d’un espai de lectura situat al pis superior de la biblioteca de la Tecla Sala, amb vistes a la fundació Arranz-Bravo de L’Hospitalet. El fons bibliogràfic està format per més de 4500 volums. D’una banda, conté el conjunt de la bibliografia dedicada a Arranz-Bravo, format per catàlegs i monografies de totes les èpoques de l’artista, amb edicions signades per Baltasar Porcel, José Corredor Matheos, Cesáreo Rodríguez-Aguilera, Camilo Jose Cela o Lluis Permanyer. D’altra banda, l’espai es reforça amb més de quatre mil llibres sobre Art Contemporani Espanyol, recuperats de la Tecla Sala; un dels fons bibliogràfics d’art contemporani més importants a Catalunya, en el que es podran consultar els principals artistes i ¡exposicions nacionals des de l’any 1990 fins els nostres dies.


Més informació [+]