EXPOSICIÓ: WORLD PRESS PHOTO 2012

CCCB
29/11/2012- 06/01/2013


La Fundació Photographic Social Vision organitza, per vuitè any consecutiu, l’exposició internacional World Press Photo al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). La mostra, que recull les 156 fotografies guanyadores del prestigiós premi internacional de fotoperiodisme, en aquesta edició compta amb un fotògraf català, Samuel Aranda, com a guanyador de la màxima categoria del concurs, el World Press Photo of the Year 2011, amb una imatge presa durant les revoltes al Iemen. Sota el lema «Material sensible», Photographic Social Vision ofereix al públic l’oportunitat d’estar informat sobre l’estat del món amb unes fotografies que destaquen per l’excel·lència artística, el valor informatiu, la sensibilitat i la capacitat d’emocionar l’espectador.

World Press Photo és considerada arreu del món la mostra més important en l’àmbit del fotoperiodisme, World Press Photo destaca per la qualitat de les seves fotografies, com també pel debat i la crítica que generen cadascun dels treballs presentats. Una cita amb els esdeveniments socials, polítics, culturals i esportius de l’últim any que també és un aparador per als millors fotoreporters del moment, ja que els ofereix l’oportunitat de presentar un treball moltes vegades censurat pels governs i els mitjans.

Sota el lema «Material sensible» us convidem a reflexionar sobre l’estat actual, la naturalesa i el paper de la fotografia documental a l’actualitat, una de les poques fonts de veracitat en l’extensa oferta de missatges i imatges expressament manipulats que consumim cada dia. Els continguts de la mostra World Press Photo són un termòmetre del context social mundial i són necessaris per matisar la nostra consciència pública i memòria històrica. «El fotoperiodisme afecta el qui l’exerceix, el qui el consumeix i el qui és documentat. És vital valorar-lo i protegir-lo en aquests temps revolucionats i confusos», comenta l’organització.

Un any més, un jurat internacional independent format per 19 membres ha estat el responsable de triar les imatges guanyadores entre les enviades per fotoperiodistes,agències i diaris d’arreu del món. A l’edició World Press Photo 2012 han participat 5.247 fotògrafs (dels quals 217 espanyols) de 124 nacionalitats, amb 101.254 enviaments d’imatges classificats en deu categories: retrats, personatges d’actualitat, temes d’actualitat, notícies d’actualitat, temes contemporanis, vida quotidiana, naturalesa, arts i entreteniment, esports.


Més informació [+]