EXPOSICIÓ: EN UN MÓN ANÒNIM

CENTRE CULTURAL CAN FABRA
Divendres 23/11/2012 

En un món anònim… melodies des del subsòl» és el títol de l’exposició fotogràfica que es podrà visitar al Taller de Músics-ESEM. Aquesta mostra és el resultat d’un treball de dotze estudiants de Belles Arts de la UB que han indagat en la història dels músics que toquen al metro de Barcelona, amb motiu del desè aniversari del projecte Músics al Metro, que des del 2001 regula la presència d’aquests artistes a les estacions de metro.
A través de les seves fotografies i audiovisuals, els alumnes han captat allò que els ha sorprès per reflexionar sobre el fenomen de la música al metro. El resultat és un treball fotoperiodístic que aprofundeix en l’anàlisi socioantropològica dels músics que decideixen mostrar el seu art al subsòl de la ciutat.
Els visitants hi trobaran material fotogràfic, audiovisual i textos que expliquen la història dels músics i la seva percepció de la vida, el món, la música i la ciutat.
El projecte Músics al Metro va arrencar l’any 2001 a partir d’una iniciativa de l’Associació de Músics del Carrer i del Metro de Barcelona, TMB i l’Ajuntament de Barcelona per potenciar la música i la cultura a la xarxa de metro. Durant aquests deu anys de funcionament, més de 600 músics s’han acollit a la iniciativa.
L’objectiu d’aquest projecte pioner és regular l’actuació dels músics per tal de fer-la compatible amb el desenvolupament normal del servei del metro, i alhora ofereix als intèrprets un espai de promoció i de difusió de la seva música. D’aquesta manera, l’espai públic es converteix en una plataforma per als creadors més joves. Actualment, el projecte disposa de 34 punts concrets i senyalitzats a la xarxa de metro.Més informació [+]