CURSOS: ENFOCAR LA MIRADA / L'ÀLBUM FAMILIAR

 
EXPERIMENTEM AMB L'ART
Divendres 23/11/2012 - 14/12/2012  17:30 - 20:30h


  • ENFOCAR LA MIRADA
Taller ideat i conduït per Sol Salcedo. Artista i docent.

Diu Marguerite Yourcenar en les seves Memòries d’Adriano que el veritable lloc de naixement és aquell on per primera vegada ens mirem amb una mirada intel · ligent. En aquest sentit la fotografia és una manera de mirar, que no de veure, una forma de reflexió sobre la vida que ens fa relliscar. Veure no significa mirar, perquè mirar implica superar aquesta ceguesa que Heidegger va anomenar “la percepció quotidiana dels mortals”. Mirar no és només veure, sinó tota una incursió en l’ordre del social. Recordant a Rosalind Krauss, podríem dir que la fotografia no reprodueix la realitat sinó l’efecte de la realitat. Reprodueix la impossibilitat que la realitat coincideixi amb la representació.

En aquest curs treballarem amb la possibilitat de construir un discurs conscient del que vam decidir mirar. I desenvoluparem un projecte individual i personal.

EXPERIMENTEM AMB L'ART 
Dissabte 15/12/2012

  • L’ÀLBUM FAMILIAR

Taller ideat i conduït per Sol Salcedo, artista i docent, i Cristina Reche, fotògrafa professional.

Us convidem a un retrobament amb les fotografies de l’àlbum de família. Parlarem de la imatge com autobiografia, l’arxiu privat i de la memòria col · lectiva.

Prendrem com a punt de partida el visionat de diversos treballs d’artistes contemporanis. Utilitzant les nostres fotografies construirem noves imatges creatives, desenvolupant un discurs artístic i personal.

No cal tenir un coneixement previ de tècnica fotogràfica.Més informació [+]