EXPOSICIÓ: SOTTO LUCE. APOL·LO, LLUM I IMATGE. ISRAEL ARIÑO, XAVIER MULET, RAMÓN CASANOVA & JORGE EGEA

MUSEU NACIONAL ARQUEOLÒGIC DE TARRAGONA
26/10/2012 - 03/02/2013

Inauguració
Divendres 26/11/2012 - 19:30h


La mirada de qualsevol museu arqueològic, per vocació innata i programàtica, s’adreça sistemàticament cap al passat. Però no per quedar-s’hi, sinó per instal·lar-lo en el present i per fer del document arqueològic –sigui quina sigui la seva naturalesa– un instrument al servei de la societat actual, ajustat conceptualment i formal a les seves necessitats i als seus requeriments.
Perquè això sigui així, cal explorar nous territoris i traçar nous camins cercant fórmules que facilitin un serè encaix entre passat i present.


Sotto Luce. Apol·lo, llum i imatge és un projecte que pivota entorn del fenomen de la generació de la imatge en base a una especulació formal sobre la transcendental figura d’Apol·lo i dels seus vestigis –però també la seva aura– en la Tàrraco romana. Explorant en els límits d’allò fotogràfic, en el punt en el qual la imatge pren cos mitjançant els treballs experimentals realitzats per aquests quatre artistes en una complexa però serena combinació entre fotografia convencional, hibridació fotografia/escultura, fotografia sense càmera (cameraless photography), instal·lacions de càmeres obscures i elements escultòrics, que permeten a l’espectador endinsar-se en el fenomen de la imatge i interactuar amb ella.
És així com Sotto Luce. Apol·lo, llum i imatge esdevé una proposta. Una proposta que, quasi imperceptiblement, activa el visitant cap una actitud participativa, a la recerca de la “seva” llum, a l’encontre de la “seva” imatge. Una proposta que dóna també, doncs, al patrimoni clàssic l’oportunitat de seguir generant avui emocions i sensacions.


Més informació [+]