EXPOSICIÓ: ARTS DEL MOVIMENT. DANSA A CATALUNYA (1966-2012)

ARTS SANTA MÒNICA
30/10/2012 - 26/01/2013

Inauguració
29/10/2012 - 19:00h

 L’exposició a l’Arts Santa Mònica recupera la memòria recent d’un art efímer com és la dansa. La dansa s’expressa amb el cos en moviment per desaparèixer tot seguit. Queda, però, en la coreografia i en el pòsit que deixa com a llegat per als que continuaran movent-se en endavant.

L’exposició posa l’accent en aquesta presència central del cos, situant enmig del claustre la instal·lació De cos present, del cineasta Isaki Lacuesta: set cossos de coreògrafs intèrprets ben diferents, que s’imposen cara a cara a l’espectador, sense música, en blanc i negre rodat en 16 mm des del mateix punt de vista, cada cos amb les seves característiques personals. Són Cesc Gelabert, Àngels Margarit, Maria Muñoz, Sol Picó, Andrés Corchero, Thomas Noone i Marta Carrasco en representació del que han estat diferents línies i assoliments dels darrers quaranta anys.

La instal·lació de Lacuesta adquireix un paper central rellevant al claustre de l’Arts Santa Mònica i, al voltant d’aquest cos del ballarí intèrpret que ha estat l’autèntic protagonista de les coreografies, s’hi desmembra en tres parts la història recent de la dansa a Catalunya. Cada part inclou, junt amb les fotografies i documents, un vídeo d’entrevistes realitzat també per Isaki Lacuesta. El cos de la dansa té: peus (les primeres passes), tronc (la matriu contemporània de la dansa catalana), rostres (els qui la ballen ) i mans (l’encaix de les arts).


Més informació [+]